• onze waardering

Ontluiken - Nora Roberts RECENSIE

Recensie: Ontluiken - Nora Roberts

Ontluiken is het tweede deel in de Drakenhart-serie. Het verhaal gaat verder met de wereld van magie en die van de mens. Breen kan door de tijd heen reizen en zij keert terug naar Talamh met haar vriend Marco. Hier is Breen niet alleen een onderwijzeres, maar leert Marco haar ook op een andere, 'magische' manier kennen. Marco maakt kennis met haar volk en wordt welkom ontvangen, maar Breens opa is minder blij met hem: hij maakt plannen om Talamh te vernietigen. 

Dit tweede deel van de Drakenhart-serie gaat verder waar je gebleven was in het vorige deel. Dat is wel even zoeken als het een tijd geleden is dat je het eerste deel - Ontwaken - hebt gelezen. Ook moet je erg veel fantasie hebben om het verhaal van Nora Roberts te volgen, want haar schrijfstijl is van een hoog niveau en het fantasygehalte van Ontluiken is hoog. Daarin was het eerste deel wat makkelijker te volgen qua inhoud en schrijfstijl, dan dit vervolg.

Een groot deel van het verhaal volgt Breen en haar ontdekkingstocht over magie. Zo leert ze hoe ze het kan inzetten en ermee kan vechten. Marco is een heel fijn personage die een wat meer nuchtere kijk heeft en het verhaal wat realistischer houdt. Zijn onwetendheid over magie voelt dan ook herkenbaar voor lezers en voegt veel toe om te begrijpen wat er bedoeld wordt.

Je volgt hoe Breen en Marco steeds meer ingeburgerde leden worden van de groep in Talamh. Dit deel is interessant om te volgen, maar wordt na een tijdje wat van hetzelfde. Hier valt Nora Roberts soms in herhaling en dat is jammer. Het lijkt daardoor wat gehaast geschreven alsof er geen check is geweest op wat er eerder is verteld. Hierdoor is Ontluiken wat traag en kost het wat moeite om door het boek heen te komen.

Ontluiken lijkt wat op een 'tussenboek' wat meer opvulling tussen twee delen, voordat je naar de ontknoping gaat. Het is een wat traag verhaal, dat zeker vermakelijk is om te lezen, maar waar echt pas halverwege wat meer ontwikkeling komt. Het einde is dan weer erg goed en geeft een sneak peak van het laatste deel.

Recensie: Ontluiken - Nora Roberts

Ontluiken

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De wereld van de magie en die van de mens zijn lang van elkaar vervreemd geweest. Maar er zijn mensen die tussen beide kunnen reizen, zoals Breen Siobhan Kelly. Ze is net teruggekeerd naar Talamh, met haar vriend Marco, die verbijsterd en verward is door deze plek vol draken, feeën en meerminnen (en, tot zijn chagrijn, zonder wifi). In Talamh is Breen niet gewoon de jonge onderwijzeres die Marco dacht te kennen: hier leert ze om te gaan met de kracht van haar ware identiteit. Marco wordt verwelkomd door haar volk, en door Keegan, leider van de Fey. Keegan heeft Breen tot krijger opgeleid, en samen met zijn bewondering voor haar kracht en vaardigheden is zijn verlangen naar haar gegroeid.

  Maar één lid van Breens bloedlijn staat niet klaar om haar in zijn armen te sluiten: haar grootvader, de verbannen god Odran, maakt plannen om Talamh te vernietigen. Iedereen moet samenwerken om zijn duistere krachten te verslaan. Er zal verlies en verdriet zijn, verraad en bloedvergieten. Maar Breen Siobhan Kelly zal zich door niets laten tegenhouden op haar reis om te worden waarvoor ze is geboren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

 • Huizinga 3: Het derde boek - Frank van Pamelen

 • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Uit de keuken van Xi'an Famous Foods van Jason Wang

 • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Erotische boeken die je gelezen moet hebben

 • 12 x romantische boeken

Zoek in artikelen