• onze waardering

De zusjes - Hetty Kleinloog RECENSIE

Recensie: De zusjes - Hetty Kleinloog

Op verzoek van vader Kauffmann wordt de tweeling Lisa en Kat eigenaar van het bedrijfsrecherchebureau van de familie in Amsterdam. De relatie tussen beiden is moeizaam en wordt op de proef gesteld wanneer een bijzondere zaak hun aandacht vraagt. Kunnen beide zussen het verleden achter zich laten en deze misdrijf oplossen?

De zusjes is het eerste deel in de Kauffmann & Kauffmann-serie van Hetty Kleinloog. Een bedrijfsrecherchebureau dat gerund wordt door twee zussen met een hoop persoonlijke problemen en een zussenband die al vaak op de proef werd gesteld. Het duo dat de hoofdrol speelt is bijzonder en boeiend, het idee van een bedrijfsrecherchebureau is zeker origineel. De zusjes is veelbelovend vanaf het begin en blijkt ook een sterk begin van een nieuwe serie te zijn.

Hetty Kleinloog heeft een aangename schrijfstijl en weet dit verhaal boeiend te brengen met veel afwisseling. De hoofdstukken zijn telkens maar enkele pagina's lang en dragen hierdoor ook bij aan de vlotheid van deze thriller. Het verhaal wordt geleidelijk aan opgebouwd en je krijgt steeds stukjes informatie die het mysterie lijken op te lossen. Er blijkt echter meer aan de hand en het gehele boek wordt één grote puzzel die de tweelingzussen Lisa en Kat samen oplossen. Het plot is origineel en verrassend wat zeker een mooi begin is van deze serie.

De tweelingzussen Lisa en Kat hebben een ingewikkelde relatie waarbij ze niet met en niet zonder elkaar kunnen. Frustraties tussen deze twee verschillende karakters hebben zich door de jaren heen opgebouwd. In combinatie met enkele geheimen die de zussen voor elkaar verzwijgen zorgt dit voor een moeilijke samenwerking in het bedrijfsrecherchebureau Kauffmann & Kauffmann. Beide hoofdpersonages worden mooi uitgewerkt en je krijgt een duidelijk inzicht in waarom beide vrouwen op hun eigen manier handelen. Er zit een deel psychologie in dit verhaal dat niet heel diep werd uitgewerkt, maar toch een mooie toevoeging is aan het geheel. Andere personages in De zusjes werden minder uitgewerkt en dat maakt het soms moeilijk om bij te houden wie bij welke naam hoort. Maar uiteindelijk is het boek niet echt ingewikkeld en is het plot goed te volgen.

Het misdrijf dat beide zussen moeten oplossen als zaak voor hun bureau lijkt op het eerste gezicht niet zo bijzonder. Toch is het heel boeiend hoe de zaak in elkaar zit. De explosieve verhoudingen tussen beide zussen, waarbij Lisa de touwtjes in handen wil houden en Kat handelt zonder nadenken, maken het geheel extra interessant. Een pluspunt is ook dat je in dit eerste deel al veel te weten komt over beide karakters en wat zich in het verleden tussen hen afspeelde. Dit maakt je heel nieuwsgierig naar meer avonturen van deze tweelingzussen.

De zusjes is een origineel en spannend boek met twee boeiende hoofdpersonages. Zowel plot als personages zijn verrassend en zorgen voor een mooie start van de serie Kauffmann & Kauffmann.

Recensie: De zusjes - Hetty Kleinloog

Kauffmann 1 - De zusjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Deel 1 in de Kauffmann & Kauffmann-serie De tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann zijn eigenaar van een bedrijfsrecherchebureau in hartje Amsterdam. Waar Lisa – opgeleid aan de politieacademie – de regels volgt, kleurt Kat – van origine journalist – nogal eens buiten de lijntjes. Hoewel hun gespannen relatie een soepele samenwerking in de weg staat, blijken ze juist door hun zussenband de meest ingewikkelde misdrijven op te kunnen lossen. Lisa Kauffmann staat bij de kassa om haar boodschappen te betalen, maar haar pinpas weigert: te weinig saldo. Als ze er daarna thuis achter komt dat haar sieradenkistje leeg is en ze ook het lievelingsmedaillon van haar overleden moeder niet meer kan vinden, is het haar duidelijk. Ze ontdekt de locatie waar haar verslaafde tweelingzus Kat zich bevindt en is nog maar net op tijd om haar van de dood te redden. Wanneer Kat uit het ziekenhuis wordt ontslagen, brengt Lisa haar naar een afkickkliniek en ze neemt zich voor nooit meer iets met haar twaalf minuten jongere zus te maken te hebben. Maar daar komt verandering in als vader Kauffmann voor hun verjaardag – Kat is inmiddels weer thuis en clean en Lisa zit financieel aan de grond – een gift geeft om Kauffmann Bedrijfsrecherche nieuw leven in te blazen, op voorwaarde dat ze het samen runnen. Tijdens een bedrijfsetentje is Lisa getuige van een aanslag op de directeur en daarmee is de eerste opdracht een feit. Wanneer Kat, die het niet zo nauw neemt met de grenzen van de wet, haar zus probeert bij te staan in deze zaak, stapelen de problemen zich op. ‘Een veelbelovend begin van een nieuwe reeks, dat mij nieuwsgierig maakt naar het vervolg.’ – René Appel

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

 • Rendez-vous op Montmartre (Bestemming Parijs #2) - Mirjam Mieserius

 • De enige dochter - A.B. Yehoshua

 • Het Ultimatum - John Grisham

 • The farm table - Julius Roberts

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen