• onze waardering

Alle sterren aan de hemel - Sarah Lark RECENSIE

Recensie: Alle sterren aan de hemel - Sarah Lark

Het is liefde op het eerste gezicht tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius. Hun omgeving accepteert hun liefde echter niet, dus ze besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland om een paardenfokkerij op te zetten. De jonge Wilhelmina wil hun graag komen helpen in het bedrijf. Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt worden Mia en Julius verdacht van spionage voor de Duitsers. Mia wordt naar Somes Island verbannen en Julius wordt gevangen genomen. Wilhelmina houdt het bedrijf draaiende, maar zij blijkt een verborgen agenda te hebben...

Alle sterren aan de hemel is verdeeld in meerdere delen. Zo leer je in het eerste deel Julius en Mia kennen voordat ze getrouwd zijn. Ook is er een deel over hun emigratie naar Nieuw-Zeeland en het opzetten van Epona Station, hun paardenfokkerij. Ook is er een deel over Wilhelmina (Willie) en haar afkomst en aankomst op Epona Station. Tenslotte volg je Julius en Mia natuurlijk ook tijdens en ná de Eerste Wereldoorlog en hun interneringsjaren. Het eerste deel van Alle sterren aan de hemel komt soms een beetje langzaam op gang. Je weet eigenlijk al wat er gaat gebeuren: ze gaan emigreren naar Nieuw-Zeeland. Dit deel had enerzijds best iets vlotter gekund. Anderzijds leer je Julius en Mia en hun achtergrond hierdoor wel echt goed kennen.

Sarah Lark heeft in Alle sterren van de hemel alle personages ontzettend goed neergezet. Je leert ze goed kennen en leeft helemaal met hun mee, ook al kun je hun keuzes op sommige momenten niet helemaal begrijpen. Ook de liefde die Julius en Mia hebben voor de paarden, wordt op een mooie manier overgebracht. Door de schrijfstijl van Sarah Lark zie je alles echt voor je: de prachtige omgeving van Nieuw-Zeeland, Epona Station en helaas ook Somes Island. Vooral Somes Island maakt veel indruk en maakt je ook nieuwsgierig. Je merkt dat Sarah goed research heeft gedaan voor het schrijven van dit boek.

Je leert Wilhemina in eerst instantie kennen als een jonge, hardwerkende meid die graag meer wil bereiken in haar leven dan haar baantje bij de fabriek. Als je achter haar verborgen agenda komt, zet dit je toch aan het denken. Sarah Lark zet Wilhelmina niet op een goede of slechte manier neer, als lezer kun je wel begrip opbrengen voor haar keuzes omdat je haar achtergrond kent.

Alle sterren aan de hemel lijkt in eerste instantie een voorspelbare roman, maar dit is zeker niet het geval. Sarah Lark heeft een prachtig verhaal geschreven waarbij je de hoofdpersonen op een bijzondere manier leert kennen. Daarnaast bevat het verhaal een aantal plottwists, waardoor je toch ontzettend benieuwd bent naar de afloop!

Recensie: Alle sterren aan de hemel - Sarah Lark

Alle sterren aan de hemel

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Terwijl de Eerste Wereldoorlog zijn schaduw over Europa werpt, emigreren Mia en Julius naar Nieuw-Zeeland, op zoek naar een nieuwe toekomst. Maar de oorlog vindt hen ook daar…

    Hannover, 1910. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de Joodse Mia en de adellijke Julius. Maar hun omgeving accepteert hun liefde niet, en ze besluiten te emigreren naar Nieuw-Zeeland, waar ze een paardenfokkerij willen opzetten. Eenmaal daar aangekomen vinden ze de jonge Wilhelmina bereid hen te helpen in het bedrijf.
    Maar als de oorlog uitbreekt, worden Mia en Julius verdacht van spionage voor de Duitsers en apart van elkaar geïnterneerd. Wilhelmina weet het bedrijf draaiende te houden, maar zij blijkt een heel eigen agenda te hebben, en na de oorlog is niets meer zoals het was...

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag: boeken top-5

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Boeken zoals Lucinda Riley

Zoek in artikelen