• onze waardering

KOOK op tafel - R. The Label RECENSIE

Recensie: KOOK op tafel - R. The Label

KOOK op tafel is het koffietafel-/kookboek van RUMAG. Dan weet je al dat het sowieso een boek is anders dan andere boeken. Het is dan ook niet enkel een kookboek. Het boek bevat in het hoofdstuk Foodart veel artfoto's van Stijn de Vries waardoor het ook leuk en verrassend is om gewoon in te bladeren.

De styling van de gerechten doet zeker niet onder voor de artfoto's. Zo is er het Patatje porno in een van een oude Playboy gevouwen puntzak, een Kinky chicken met een spannend tuigje en een Croissant neuf.

Zijn de foto's in KOOK op tafel bijzonder, de recepten zijn dat zeker ook, in positieve zin. Foodstyliste Julie Teeken stond daar garant voor. Recepten die niet per se gezond zijn, maar wel gewoon lekker en ook nog eens Instagramwaardig. Bovendien worden de recepten nooit heel moeilijk zodat iedereen ze kan maken. De recepten in KOOK op tafel zijn traditioneel ingedeeld: Ontbijt, lunch, snacks, diner, desserts en cocktails. Het laatste hoofdstuk 'huisdier' bevat twee recepten: Pussy sushi en Doggy cake voor je poes of hond. Naast deze inhoudsopgave is er ook een indeling gemaakt op 'Mood Food": Imponeren, Foolproof, Blut, Healty, Haast, Brak en Ongesteld. De indeling zegt eigenlijk genoeg. Vette hap wanneer je brak bent en zoete verwennerij wanneer je ongesteld bent. De andere moods laten zich raden.

Het eerste gerecht dat ik bereidde uit KOOK op tafel kwam uit het hoofdstuk Diner, al bleek de Tuna Tataki sowieso geen volledig hoofdgerecht te zijn. Eerder een luxe voorgerecht. Het stond dan ook in het rijtje 'Imponeren'. Het bleek een heerlijk gerecht en het zal bij ons eerste etentje met vrienden zeker wéér op tafel komen.

Aangemoedigd door het succes van de Tuna Tataki volgde al snel een tweede gerecht. Eveneens uit het hoofdstuk Diner, maar dan met de mood 'Haast". Heel wat anders dus. Omdat in het oorspronkelijke recept  groene asperges verwerkt zitten, maar december niet echt in het aspergeseizoen valt heb ik deze vervangen door bimi. Ook deze Prosciutto prosecco pasta was zalig én redelijk eenvoudig te bereiden. Uiteraard waren de parmaham en de Parmezaanse kaas de grootste smaakmakers in dit gerecht. De prosecco was iets minder te proeven.

Verder bladerend door KOOK op tafel kom ik eigenlijk alleen maar gerechten tegen die ik een keer wil maken. Behalve heel bijzonder vanwege de foto's is het boek dus ook nog eens een heel praktisch kookboek.

Recensie: KOOK op tafel - R. The Label

KOOK - op tafel | Kook- & koffietafelboek

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Liefde gaat door de maag, maar het oog wil ook wat. KOOK is eye-porn om je vingers bij af te likken. Het koffietafel kookboek waarbij het speeksel spontaan uit je mondhoeken loopt. Krijg je al zin? Mooi, want dat is precies wat we willen.

    In dit boek vind je recepten voor elke mood en elke gelegenheid. Ongesteld en hangry? We’ve got you met de treat yourself shake en gevulde ijsdonuts. Indruk maken op je zeikende schoonmoeder? Snoer haar de mond een kinky chicken of imponeer haar met kreeft. Ook voor een onuitwisbaar avondje met vrienden vind je in dit boek dé perfecte recepten. Wat dacht van je van mezcal cocktails met een lijntje of een patatje porno to spice things up? Vraag je broer of vieze buurman om zijn plakkerige Playboys te bewaren, want ze kunnen nog van pas komen.

    Je hoeft trouwens geen keukenprins(es) te zijn om de recepten uit dit boek te kunnen bereiden, we hebben ook rekening gehouden met kneuzen in de keuken. Want lekker en makkelijk, dat is wat we willen in het leven; of het nu gaat om een onenightstand of een goed recept.

    Brutaal? Misschien, maar ook dat is waar KOOK voor staat. We zijn anders dan andere kookboeken. Alle recepten uit KOOK zijn Instagramwaardig en ook de fotografie verdient het om gezien te worden. Geen zin om in de keuken te staan? Plaats dit boek op een boekenstandaard of bestel zowel de recepten als de food art als poster en maak er een eyecatcher van voor in je huis. In de katern van dit koffietafel kookboek vind je prachtige, arty, food foto’s gemaakt door talent Stijn de Vries.

    Is de door jou bereide creatie om door een ringetje te halen en kun je jezelf nog even beheersen om niet direct aan te vallen? Maak dan een lekker plaatje van jouw croissant neuf of pussy sushi. Post het op Instagram en gebruik de hashtag #KOOK. We vinden het geweldig om jullie zelf gefabriceerde gerechten te zien. Kleine disclaimer: wij zijn niet verantwoordelijk voor jullie calorieconsumptie. But who the f* cares. KOOK, eet en geniet.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen