• onze waardering

Zot van Koken vol. 2 - Loïc RECENSIE

Recensie: Zot van Koken vol. 2 - Loïc

Deze jonge Vlaamse 'foodvlogger' en tv-kok is in Nederland vooral bekend van 24kitchen. Na de vorige editie (Zot van koken) had Loïc het gevoel dat hij nog veel meer recepten kon en wilde delen, daarom heeft het niet lang geduurd voordat Zot van koken vol. 2 is verschenen.

Zijn eerste boek was een boek waarin voor ieder wat wils te vinden was en dat geldt ook voor Zot van koken vol. 2. Het staat vol met recepten gebaseerd op bijvoorbeeld de Italiaanse, Aziatische, Amerikaanse, Mexicaanse en Franse keuken. Je kunt daarom aan de slag met ramen, stoofvlees, sushi, Paris Brest of een chili concarne. Het zijn bijna allemaal hoofdgerechten en bijna 90% bevat vlees of vis. Voor een vegetariër en veganist is er in dit boek helaas weinig te vinden.

Het boek heeft een 'hippe' stijl met foto's die vooral in de eigen (thuis)keuken gemaakt lijken te zijn. Daarnaast staan er veel foto's van Loïc zelf in. Je ziet aan alle teksten, de foto's en zelfs het lettertype in Zot van koken vol. 2 dat er geprobeerd is een jonge en hippe vibe neer te zetten, terwijl de recepten niet per se heel jong en hip zijn. Het is wel altijd een variatie op een bestaand 'origineel' recept, dus hij geeft er vaak wel een leuke twist aan zodat het net wat anders wordt. 

Loïc beschrijft in Zot van koken vol. 2 bij elk gerecht waarom hij dit recept heeft gekozen en wat zijn ervaring hiermee is. Het zijn leuke verhalen en hij neemt jou echt mee in zijn leven. Je merkt hierdoor direct dat Loïc de ervaringen rondom eten misschien nog wel belangrijker vindt dan het eten en de recepten zelf.

De recepten in Zot van koken vol. 2 zijn mega verschillend qua keuken, maar ook qua niveau. Sommige zijn snel en makkelijk, terwijl andere veel voorbereiding vragen en ook niet zomaar door elke hobbykok gemaakt kunnen worden. Soms moet je namelijk zelf de pasta maken, de kip de dag ervoor al marineren of een craquelin fabriceren. Je moet dus goed opletten wat voor (voorbereidings-)tijd erbij staat. Lees de recepten eerst goed door, want ook al denk je aan een simpel receptje te beginnen is dit niet altijd het geval.

Cannelloni Caponata

In Sicilië heb ik ontzettend veel heerlijke caponata gegeten en ik ben mega fan van gerechten met aubergine. Deze cannelloni zag er dan ook veelbelovend uit om eens te proberen. Volgens het recept zou het ongeveer 40 minuten duren om te maken. Hierbij vult hij de cannelloni met een spuitzak, maar ik zou niet weten hoe je aubergine door een spuitzak zou moeten krijgen. Hierdoor duurde het veel langer om te maken. Qua smaak pakte het top uit. Je moet alleen niet dubbel stapelen met de cannelloni of je moet de pasta vooraf al koken, anders wordt alles onderop niet gaar. Dit staat niet echt duidelijk in het recept, dus bleven delen van de pasta bij mij niet helemaal gaar.

Pita Gyros

Pita gyros klinkt als een super snel en makkelijk recept, maar niks is minder waar. Hier moest de kip eigenlijk een dag van te voren gemarineerd worden (uiterlijk 3 uur van te voren) en moest je de pita broodjes zelf maken. Ik heb een beetje gecheat en de pita broodjes gekocht. De kip was wel heel smaakvol en de saus was ook top. Alleen is het de tijd die je er daadwerkelijk aan kwijt bent niet helemaal waard wat mij betreft

Zot van koken vol. 2 is leuk als je erg fan bent van Loïc. De stukjes bij de recepten zijn grappig, maar het draait in een kookboek toch echt om de recepten. Deze zijn zo gevarieerd qua smaken en moeilijkheid dat het niet voor elke kok is weggelegd. De instructies zijn niet altijd even duidelijk of simpel waardoor je snel fouten kan maken. Daarnaast vind ik het jammer dat er weinig vega of vegan opties geboden worden in dit boek. Waarschijnlijk past de carrière als tv-kok beter bij Loïc dan het schrijven van kookboeken, omdat hij dan beter en uitgebreider zaken kan uitleggen.

Recensie: Zot van Koken vol. 2 - Loïc

Zot van koken 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kan het nog zotter?

    Tuurlijk! Loïc Van Impe neemt je opnieuw mee naar zijn keuken. Je favoriete takeawaygerechten, deze keer zelf bereid? Check! Supersimpele boerenkost met een twist? Check! Oosterse hapjes om te delen? Check!

    In zijn nieuwe boek vind je de zotste mix aan uiteenlopende recepten, voor iedereen toegankelijk gemaakt met de tips van Loïc!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen