• onze waardering

Bistro Manon - Manon Proper RECENSIE

Recensie: Bistro Manon - Manon Proper

Manon Proper geeft met Bistro Manon al haar inspiratie voor alle andere ouders. Ze heeft zelf een druk gezinsleven met haar man en vijf kinderen en wonen samen in Boedapest. Ze heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden.

Bistro Manon bevat alle recepten voor een hectisch leven met gezin. Als je op zoek bent naar recepten die iedereen lust van jong tot oud, heb je zeker veel aan dit boek. Verwacht alleen geen bijzondere gerechten, maar denk aan een pasta of soep. Ieder gerecht start met een kort stukje van Manon zelf en daarna vind je de bereiding stapsgewijs en eenvoudig uitgelegd. De gerechten bevatten niet veel ingrediënten, waardoor het gemakkelijk te bereiden is.

De foto's en het boek zijn prachtig vormgegeven. De kleuren spatten van de pagina's af en de gerechten zien eruit om op te eten. Bistro Manon is een mooi kookboek om neer te zetten om de keukentafel en af en toe eens in te bladeren als je geen inspiratie hebt voor die avond. 

De recepten zijn eenvoudig en de schrijfstijl is gemakkelijk, vlot en modern. De recepten zijn ingedeeld in hoofd- en bijgerechten. Je kunt alles met elkaar combineren, zodat je ook jouw kinderen een plezier doet en nog voor jezelf iets anders kunt eten, zonder dat het al te veel moeite kost. Verwacht recepten zoals: pasta bolognese, linzensoep, chili con (of zonder) carne en Marokkaanse gehaktballetjes.

Ik maakte twee gerechten: een linzensoep en pasta tomatensaus met kappertjes en ansjovis.

Linzensoep

De linzensoep is een heerlijk geheel van een aantal ingrediënten: rode linzen, uien, knoflook, kruiden, venkel, winterpenen en tomaten. Het eindresultaat was een heerlijk smakende soep die zeker iedereen lust. De kruiden zijn niet te overheersend, maar geven wel de Oosterse twist en de venkel geeft de wat zoete smaak aan de soep.

Pasta tomatensaus met kappertjes en ansjovis

De pasta is een eenvoudig recept dat weinig vernieuwend is, maar wel lekker smaakt. Zo bevat de pasta: ansjovis, kappertjes, tomaten en parmezaanse kaas. Een lekker geheel qua smaak, maar ook wel erg standaard. De pasta's die in het boek te vinden zijn, zijn vooral pasta's die je zeker eerder hebt gegeten.

Verwacht recepten die je kent, maar zijn aangepast naar de smaken voor het hele gezin. De gerechten zijn niet erg spannend, maar bedoeld om te eten met het gezin. De smaken zijn dan ook aangepast en je vindt geen pittige gerechten. Bistro Manon is eenvoudig met een prachtige kwaliteit beeldmateriaal met foto van de gerechten en van Manon Proper zelf. Leuk voor als je op zoek bent naar makkelijke, gezonde gerechten voor jouw gezin.

Recensie: Bistro Manon - Manon Proper

Bistro Manon

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (13 stemmen)
  • Omschrijving:

    Manon Proper runt elke dag een soort mini-bistro voor zeer kritische vaste gasten: haar twee- én drieling eten van jongs af aan al smaakvol mee en zijn ware lekkerbekjes. Dit kookboek is geen speciaal kookboek voor gezinnen met jonge kinderen, maar heeft als doel het delen van recepten die lekker, gezond, toegankelijk én praktisch zijn, en bovendien flexibiliteit in de keuken bieden. 'Bistro Manon' biedt hoofd- en bijgerechten: je kiest het hoofdgerecht dat je die avond wilt eten en vervolgens kun je eindeloos variëren met passende bijgerechten. Met deze flexibele opzet kun je met betrekkelijk weinig moeite toch iedere dag iets anders op tafel zetten. Combineer Marokkaanse gehaktballetjes met saffraanrijst of kies voor couscous. Serveer daarbij gegrilde courgettes of een komkommersalade. Maak een Indiase curry met gekookte rijst. Ook lekker met naanbrood of raita. Naast de (internationale) receptuur geeft Manon tips over de voorraadkast, slimme kooktechnieken en diverse basisrecepten.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen