• onze waardering

Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten - PS food & lifestyle RECENSIE

Recensie: Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten - PS food & lifestyle

Op 1 januari beginnen alle goede voornemens om toch die paar extra kilootjes kwijt te raken weer op te komen. Voor bijna iedereen is het lastig om in deze maatschappij op (gezond) gewicht te blijven, want er is gewoon té veel lekkers. Hoe vind je nu een levensstijl waarbij je in balans blijft en niet continu het idee hebt dat je aan het diëten bent? In Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten heeft hier een oplossing voor gevonden: koolhydraatarm eten (PowerSlim methode). Pak dit moment aan om voorgoed af te komen van die extra kilo's!

Bij deze methode draait het om een complete verandering van jouw lifestyle, gericht op een koolhydraatarm voedingspatroon. In de eerste 50 pagina's krijg je een deepdive in de wereld van koolhydraatarm eten. Er wordt duidelijk uitgelegd wat koolhydraten zijn, maar er wordt ook ingezoomd op alle andere macronutriënten (eiwitten, koolhydraten & vetten) en micronutriënten (vitamines & mineralen). Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten gaat in op de gehele levensstijl, dus naast voedingsadviezen krijg je duidelijk advies over hoe je in de praktijk omgaat met dit 'dieet'. Als laatste krijg je inzicht in verschillende eet types, op deze manier kan je uitzoeken wat voor jou werkt en hoe je PowerSlim in jouw leven kan toepassen. Het is een zeer uitgebreide introductie, maar het helpt ontzettend om te begrijpen waar deze methode over gaat en hoe je dit echt kan volhouden.

Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten bevat vooral losse recepten voor ontbijt, lunch, tussendoor en diner. Er zijn een aantal voorbeeld weekmenu's beschikbaar, maar het draait vooral om variëren. Kies zelf wat je lekker vindt, want op die manier hou je het het langste vol. Het zijn totaal 70 recepten, zo is er absoluut voor iedereen wat wils en de foto's zien er allemaal verrukkelijk uit.

Het zijn simpele en snelle gerechten met maximaal 10 ingrediënten, hierdoor hoef je geen uren in de keuken te staan. Dan wordt het namelijk nog lastiger om jouw levensstijl aan te passen. Er is goed weergegeven wat de bereidingstijd en oventijd is, voor hoeveel personen het is en welke tools je nodig hebt. Wat daarnaast heel fijn is in Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten, is dat de macro's erbij staan (kcal, koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels). Dit is voor elk 'dieetboek' een echte must! Het enige lastige is, is dat de methode niet echt gericht is op vegetarisch of veganistisch eten. Veel voedingsstoffen worden uit vlees of vis gehaald en er zijn weinig alternatieven hiervoor beschreven.

Lijnzaad crackers

Super simpel en ideaal als vervanger voor een 'normale' cracker. 3 ingrediënten mixen met water en even in de oven. Wat wil je nog meer?

De smaak vind ik persoonlijk heel lekker, maar ik hou echt van zaden, pitten en noten. Het enige nadeel bij mij was dat ze na een dag bewaren een beetje slap geworden waren, dus ik ben nog opzoek naar een goede manier om ze te bewaren.

Paddenstoelen lasagna met parmaham

Lasagne is een van mijn favorieten, maar bevat normaal gesproken veel koolhydraten. Deze variant bevat (maar) 378 kcal en 21 gr koolhydraten, omdat je de pastabladen weg laat. Het schaven van een courgette is even een gedoe maar dan heb je wel wat. Je moet er wel goed voor zorgen dat ze echt goed uitgelekt zijn, anders heb je een mega natte bende. Gelukkig staan dit soort dingen goed beschreven in de recepten. Het was top van smaak en snel klaar, hier houd ik van!

Wil je al een tijdje kijken of een koolhydraatarm dieet voor jou werkt? Dan raad ik Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten absoluut aan. De introductie is ontzettend duidelijk en simpel beschreven en geeft je de handvatten om echt je levensstijl aan te passen. Het boek bevat alle ingrediënten om aan een goed 'dieetboek'  te voldoen. Het komt de titel van het boek absoluut na: de recepten zijn snel en makkelijk, gezond en koolhydraatarm. Hierdoor heb je in een handomdraai heerlijke maaltijden op tafel gezet en raak je hopelijk de overtollige kilo's nog kwijt ook!

Recensie: Makkelijk, gezond & koolhydraatarm genieten - PS food & lifestyle

Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    PS. food & lifestyle komt met simpele, snelle en koolhydraatarme recepten die ook nog eens familyproof zijn! Met handige weekmenu’s.

    ‘Makkelijk, gezond en koolhydraatarm genieten’ van PS. food & lifestyle helpt je met het bereiken en behouden van je ideale gewicht: met maximaal tien ingrediënten zet je binnen dertig minuten een gezonde maaltijd op tafel, of je nu het liefst zes keer per dag eet of het bij drie eetmomenten houdt. Dit kookboek biedt je alle handvatten om dagelijks gezonde, koolhydraatarme en eiwitrijke keuzes te maken, waarbij de rest van het gezin ook lekker kan meegenieten.

    Dit boek bevat zeventig koolhydraatarme recepten voor ontbijt, lunch, tussendoor en diner, aangevuld met, adviezen en voorbeeldmenu’s en handige tips van sterrenchef Kris de Roy, én, voor de inspiratie, de ervaringen en favoriete recepten van Pauline Wingelaar, Bridget Maasland, Fabienne de Vries en Harry Piekema. PS. food & lifestyle, voorheen PowerSlim, waarbij onder persoonlijke begeleiding van voedingscoaches een gezonde en koolhydraatarme levensstijl wordt aangeleerd, focust zich niet alleen op afvallen, maar ook op het behouden van een gezond gewicht, door handvatten te bieden om een koolhydraatarme levensstijl aan te leren én vast te houden.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen