• onze waardering

Ons huis - Louise Candlish RECENSIE

Recensie: Ons huis - Louise Candlish

Als Fiona op een dag thuis komt, ontdekt ze dat er vreemde mensen in haar huis getrokken zijn. Al haar spullen zijn verdwenen en de nieuwe bewoners beweren dat Fiona en haar ex Bram het huis aan hen hebben verkocht. Maar Fiona weet nergens van af. En ze kan Bram niet bereiken…

Ons huis van Louise Candlish heeft een achterflaptekst die nieuwsgierig maakt. Hoe kan Fiona haar huis opeens kwijt zijn geraakt? Wat is er met Bram gebeurd?

Het verhaal begint op het moment dat Fiona thuis komt en ontdekt dat haar huis niet meer haar huis is. Ook lees je wat de verdwenen Bram op dat moment doet. Maar dit zijn niet de enige twee verhaallijnen: Fiona verteld zelf haar verhaal via een podcast en Bram schrijft een brief. De podcast en de brief zijn beide in het ik-perspectief geschreven, in tegenstelling tot de rest van het boek, en vertellen je hoe het duo op het startpunt van het boek is beland. Er zijn dus eigenlijk vier verhaallijnen die op elkaar aansluiten en in elkaar overlopen. Het is duidelijk aangegeven wanneer je wat leest, dus het is niet zo verwarrend als het misschien klinkt.

Doordat Ons huis op deze manier is geschreven, is er een uitgebreide opbouw en kom je stapsgewijs te weten wat er is gebeurd. Dat leest prettig en je hebt die kennis ook nodig, maar het zorgt er wel voor dat deze thriller soms meer als een spannende roman leest. Het tempo ligt echter niet te laag en de spanning wordt rustig opgevoerd.

De opbouw zorgt er ook voor dat je de hoofdpersonages Fiona en Bram goed leert kennen. Fiona is idealistisch en een beetje naïef, terwijl Bram niet bijster veel zelfcontrole heeft en steeds verder in de problemen raakt. Ze zijn uit elkaar, maar hun levens zijn nog steeds dicht met elkaar verweven.

Tegen het einde van het boek weet je wat er gebeurd is en hoe het gebeurd is, maar dan blijkt schrijfster Louise Candlish nog een aantal verrassingen in petto te hebben. Want hebben Fiona en Bram wel echt alles verteld of verzwijgen ze een aantal sleuteldetails? Ons huis eindigt dan ook erg sterk.

Al met al is Ons huis van Louise Candlish een boek dat lekker wegleest. De uitgebreide opbouw verteld je alles wat je moet weten, waardoor de onverwachte plottwists goed tot hun recht komen. Een geweldig boek voor lezers die een goed uitgewerkte thriller zoeken die spannend, maar niet bloedstollend is. Ik geef Ons huis 4 hartjes.

Recensie: Ons huis - Louise Candlish

Ons huis

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘Meesterlijk bedachte, verslavende pageturner.’ The Guardian

    Als Fiona Lawson op een dag thuiskomt ziet ze dat er een verhuiswagen voor haar woning staat, en dat onbekende mensen spullen naar binnen aan het brengen zijn. Er moet sprake zijn van een vreemd misverstand. Maar als ze het verhuizende stel hierop wil wijzen, komt ze erachter dat al háár spullen uit het huis verdwenen zijn. De nieuwe bewoners weten niet beter dan dat ze het huis voor flink wat geld hebben gekocht, en dat Fiona en haar ex-man Bram de verkoopakte ondertekend hebben.

    Als Bram vervolgens spoorloos verdwenen blijkt kan Fiona niet anders dan op zoek gaan naar de oorsprong van deze nachtmerrie. Stukje bij beetje ontrafelt ze een wirwar aan leugens en verraad, totdat de schokkende waarheid boven tafel komt

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen