• onze waardering

Sex Education - De Roadtrip - Katy Birchall RECENSIE

Recensie: Sex Education - De Roadtrip - Katy Birchall

In De Roadtrip van Sex Education gaan Maeve, Otis, Eric en Aimee op zoek naar de waarheid. Sean, Maeves broer, wordt beschuldigd van het stelen van een horloge van iemand uit zijn groep rijke vrienden. Terwijl hij zegt dit niet gedaan te hebben. Maeve en haar vrienden infiltreren in de groep rijke vrienden om erachter te komen wie het daadwerkelijk gedaan heeft.  

Sean belt Maeve in Sex Education op met de vraag om hulp. Maeve stapt daarop in de auto om haar broer te hulp te schieten. Otis, Eric en Aimee gaan mee om Maeve te helpen. Met zijn allen maken ze een plan om vrienden te worden met de groep rijke vrienden om achter hun verhaal te komen. Het doel is om erachter te komen wie het horloge daadwerkelijk gestolen heeft en Sean vrij te pleiten. Als alles lijkt te mislukken doet de groep vrienden nog één poging om de waarheid boven water te krijgen. Lukt het ze om Sean te helpen? Of keert de groep vrienden zonder resultaat terug naar huis? 

Katy Birchall vertelt het verhaal vanuit de derde persoon waarbij er een alwetende verteller is. We lezen namelijk geen ik-perspectief maar krijgen wel mee wat er gebeurt en wat de verschillende personages denken. Voor mij zorgde dit ervoor dat je niet heel erg meegetrokken wordt in het verhaal. Je blijft op een bepaalde afstand en creëert geen sterke band met eenieder van de personages. Verder is het verhaal redelijk simpel geschreven en leest het gemakkelijk weg.  

Wat verder super leuk is aan dit verhaal is natuurlijk dat het gerelateerd is aan de serie op Netflix. In dit verhaal komen de personages vanuit de Netflix serie heel erg duidelijk naar voren. Dit is misschien niet gemakkelijk om voor elkaar te krijgen,maar kleine dingen die de personages in de serie ook zouden doen komen ook in het boek naar voren. Het is ook heel erg leuk dat dit boek niet verder gaat waar de serie stopt. Het boek is echt een losstaand verhaal en vertelt een ander verhaal met dezelfde personages. Ook als je de serie op Netflix nog niet gezien hebt is dit verhaal goed te begrijpen en leuk om te lezen.  

Sex Education De Roadtrip geschreven door Katy Birchall is een leuk verhaal over vier tieners die op Roadtrip gaan. Het verhaal is goed te volgen, ook als je de serie nog niet kent. Het is wel lastig om je betrokken te voelen bij de personages omdat het verhaal vanuit de derde persoon geschreven is. Om deze redenen krijgt dit verhaal vier hartjes.  

Recensie: Sex Education - De Roadtrip - Katy Birchall

Sex Education - De roadtrip

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    'Yeah!' riep Eric enthousiast, terwijl hij zich op de achterbank liet glijden. 'ROADTRIP!'
    Otis kromp ineen en Maeve wierp hem een vuile blik toe voordat ze voorin ging zitten en het portier met een klap dichttrok. Aimee draaide de sleutel in het contact om en ze vertrokken...
    Als Maeves broer Sean gearresteerd wordt, is zij de enige die hem kan helpen. Maar met Otis, de onwaarschijnlijke seksgoeroe, aan haar zijde, haar loyale vriendin Aimee achter het stuur en Otis' vrijgevochten beste vriend Eric op sleeptouw, zal Maeve dit niet alleen hoeven doen. Zelfs als ze dat wél had gewild...
    Het blijkt dat Sean heeft gefeest met een groep rijke jongeren die hem nu beschuldigen van een misdrijf. En er is veel bewijs tegen hem... Kunnen Maeve en haar vrienden als ware detectives alle geheime angsten, verborgen liefdes en obscure motieven ontrafelen en zo de waarheid boven tafel krijgen?
     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen