• onze waardering

Emma's amazing Asia Vega - Emma de Thouars RECENSIE

Recensie: Emma's amazing Asia Vega - Emma de Thouars

De Aziatische keuken bestaat natuurlijk helemaal niet, want hoe kan je de Indiase, Japanse of Thaise keuken nu over één kam scheren? Gelukkig weet Emma, de schrijfster van Emma's amazing Asia – vega, dit zelf ook. Natuurlijk hebben ze wel veel gemeen en is het vaak best lastig om volledige vegetarische gerechten te vinden. Dit boek biedt jou de kans om zelf aan de slag te gaan en verschillende variaties op vegetarische Aziatische gerechten te proberen.

Het boek start met een bizar lange lijst aan voorraadkast producten. Emma geeft gelukkig aan dat je niet direct alles hoeft te kopen van deze lijst, maar klein kan beginnen. Belangrijk om dit hoofdstuk goed door te lezen, want als je niet bekend bent met de kruiden, specerijen, sausjes en smaken wordt het een uitdaging om veel recepten te maken. Voor de meeste producten moet je naar een toko of naar een Aziatische speciaalzaak.

Op het eerste gezicht lijkt de indeling van het boek een beetje vreemd: snacks, rijst, noedels, tofu & tempeh, ei & zuivel, aubergine, groente & peulvruchten, brood, zoet en basis. Emma heeft in Emma's amazing Asia – vega al haar lievelingsrecepten gebundeld en de hoofdstukken volgens mij ingedeeld qua product dat in de hoofdrol staat. De meeste recepten zijn lunch en hoofdgerechten, maar ook voor- en bijgerechten worden meegenomen, maar dit onderscheid is soms lastig te maken. Je kan in ieder geval aan bijna elk recept rijst toevoegen zodat het een volledige maaltijd wordt.

Het boek heeft geen steady Aziatische stijl, met foto's van plekken in Azië, kleurige kruiden of een streetfoodachtige vibe. Emma's amazing Asia - vega is daarentegen een redelijk klassiek kookboek met veel foto's van de gerechten, afgewisseld met de recepten. De kleurrijke Aziatische sfeer is wel terug te vinden in de verdeling van de hoofdstukken. Bij elk recept deelt Emma persoonlijke verhalen en herinneringen bij de recepten, hierdoor komen ze een beetje tot leven. De recepten zijn vaak niet heel ingewikkeld, je hebt alleen veel producten nodig om smaak toe te voegen.

Recepten kunnen voor iedereen die onbekend is met de Aziatische keuken complex aanvoelen. Je hebt vaak veel verschillende ingrediënten nodig voor de recepten, waar je in de winkel goed naar moet zoeken en niet altijd weet hoe de smaak zal uitpakken. Oefening en veel verschillende dingen proberen zal absoluut zijn vruchten afwerpen en je veel nieuwe inzichten bieden.

Volkoren spaghetti met misoboter

Ik ben begonnen met een recept waarvan ik alle ingrediënten kende en wat mega simpel was om te bereiden. Ik ben naar een Japanse speciaalzaak gegaan om de misopasta te kopen. Miso kan je ook in 'normale'  supermarkten makkelijk vinden gelukkig. Dit geldt helaas niet voor de meeste producten in andere recepten. Het was makkelijk en lekker, maar ik was niet helemaal weg van de smaak.

Geplette Koreaanse komkommersalade

Op Tiktok heb ik vaak filmpjes gezien van geplette komkommer salades, dus leek het mij leuk om dit zelf eens te proberen. De komkommer pletten is blijkbaar een techniek waardoor deze meer smaak kan opnemen. Verder moesten er niet al te veel ingrediënten doorheen, maar wel iets bijzonders waar ik zelf niet mee bekend was: gochugaru. Ik heb het gekocht in een speciaalzaak en het zorgt voor de pittigheid in het recept. Ik vond het een prima salade, maar wist niet zo goed waar ik dit het beste mee kon combineren.

Als je opzoek bent naar een kookboek met een breed scala aan vegetarische Aziatische recepten is dit een topper. Er staat ontzettend veel variatie in en de recepten zijn allemaal redelijk makkelijk te maken. Het lastige is, dat als je nog niet bekend bent met deze keuken(s), je veel producten moet aanschaffen waarvan je niet altijd weet hoe het smaakt en of je het vaker zal gaan gebruiken. Emma's amazing Asia – vega is leuk geschreven en bevat heel veel recepten. He is een goed 'instap' kookboek als je jezelf eens wilt uitdagen en nieuwe smaken wilt ontdekken.

Recensie: Emma's amazing Asia Vega - Emma de Thouars

Emma's Amazing Asia Vega

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    De Aziatische keuken leent zich als geen ander voor vegetarisch eten. Ingewikkeld hoeft dat gelukkig niet te zijn. Emma de Thouars geeft in dit boek meer dan honderd toegankelijke recepten waar geen vlees of vis aan te pas komt. Grote hoeveelheden rijst met lopende eidooiers, verschillende soorten crispy chili-olie, kruidige curry’s en knapperige snacks. Van Koreaanse bosuipannenkoeken tot Indiase sperziebonen en rookaubergines, van een Japanse eiersandwich tot kimchidumplings. Net als in haar eerste boek Amazing Asia is de inspanning laag en het comfortfoodgehalte torenhoog.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen