• onze waardering

De Thaise keuken van Boo Raan - Dokkoon Kapueak RECENSIE

Recensie: De Thaise keuken van Boo Raan - Dokkoon Kapueak

In De Thaise keuken van Boo Raan vind je 60 traditionele recepten uit de Aziatische keuken. Volgens chef Dokkoon Kapueak is Thais koken niet zo moeilijk en kan iedereen het leren. En die gedachte vind je ook in het kookboek. De chef vertelt je hoe het moet en geeft je tips voor de juiste bereidingswijze en ingrediënten. Je vindt verschillende curry's, wokgerechten, maar zeker ook recepten die je nog niet kent.

In De Thaise keuken van Boo Raan vind je de echte smaken uit Thailand. Er zijn vooral onbekende gerechten te vinden, zeker als je niet erg thuis bent in de Aziatische keuken. Het leuke hieraan is, dat je zeker weet met dit kookboek dat je smaken gaat proeven, die je nog nooit geproefd hebt. 

Het kookboek heeft prachtige foto's van de gerechten. Door het kleurgebruik en de zwarte achtergrond spatten de smaken van de rode paprika of de groene limoen van de pagina's. Een minpuntje is wel dat er erg veel foto's zijn van Dokkoon Kapueak. Deze foto's zijn natuurlijk ook van dezelfde prachtige kwaliteit, maar soms moet je even bladeren voor het volgende recept.

Op het eerste gezicht moest ik zelf wat zoeken naar een gerecht wat me aansprak. Toch heb ik uiteindelijk twee gerechten gevonden die me wel aanspraken, maar waar ik nog niet gelijk van overtuigd was. Maar wat had ik het mis. Ik maakte als eerste een kabeljauw in een currysaus. Waarbij je verschillende kruiden en ingrediënten door elkaar mengt. Dit geheel samen met de verse vis was zo heerlijk en verrassend dat ik het een week later nog eens heb gegeten. Als bijgerecht at ik er een stuk naanbrood bij, maar je kunt natuurlijk ook rijst toevoegen.

Het tweede gerecht dat ik klaargemaakte was een soep met grote garnalen en citroengras. Ook hier is de combinatie van ingrediënten iets wat je nog nooit hebt gegeten, of alleen in een restaurant vindt. De soep bevat onder andere beukenzwammen, chilipasta, limoen, garnalen en chilipeper. Je moet wel van wat pit in je eten houden, want de meeste gerechten hebben een spicy twist.

Ieder gerecht heeft een korte beschrijving van de bereiding en deze is vrij eenvoudig. De ingrediëntenlijst is niet lang, maar bevat vooral veel bijzondere smaken die menig Nederlander niet combineert. Naast visgerechten, zijn er ook vleesgerechten, bijgerechten en vegetarische gerechten te vinden.

De Thaise keuken van Boo Raan is een grote verrassing waarbij er op het eerste gezicht de gerechten wel van de pagina's afspatten, maar waarin je even moet zoeken, naar een gerecht wat je aanspreekt. Maak het en de smaken overtuigen je vanzelf. Een prachtig kookboek met een enorme variatie aan onontdekte smaken.

Recensie: De Thaise keuken van Boo Raan - Dokkoon Kapueak

De Thaise keuken van Boo Raan

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Volgens chef Dokkoon Kapueak is Thais koken niet zo moeilijk en kan iedereen het leren. Met verse ingrediënten en wat extra aandacht voor de Thaise bereidingswijzen zet je de lekkerste gerechten op tafel.

    In dit boek vertelt Dokkoon je precies hoe het moet. Het bevat traditionele recepten die ze al haar hele leven lang kent uit Thailand en nu serveert in haar restaurant Boo Raan in Knokke-Heist

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen