• onze waardering

Verloren meisjes - Angela Marsons RECENSIE

Recensie: Verloren meisjes - Angela Marsons

Rechercheur Kim Stone leidt het onderzoek naar twee ontvoerde meisjes. Het blijkt algauw een moeilijke zaak te zijn, helemaal wanneer de ouders van de meisjes elkaar steeds meer gaan wantrouwen. Kan Kim Stone de kinderen op tijd vinden?

Verloren meisjes van Angela Marsons is het derde deel in de Kim Stone serie. Maar dat dit een serie is, betekend niet dat je dit deel niet op zichzelf kan lezen. Ik heb de eerdere delen zelf niet gelezen (hoewel ik daar nu wel nieuwsgierig naar ben) en heb niet het gevoel gehad dat ik achtergrondinformatie miste.

Het hoofdpersonage is rechercheur Kim Stone. Ze is een vasthoudende, directe en gedreven vrouw met een stalen kern. Maar daarnaast heeft ze ook een zachte kant en ze geeft veel om anderen. Ook heeft ze een gecompliceerde achtergrond waar je af en toe een glimp van opvangt, maar waarvan je voelt dat je nog niet het hele verhaal kent. Dat alles maakt haar een interessant personage. Bovendien zorgen onder andere haar acties en reacties voor een subtiele humor in het verhaal.

Je leest ook stukjes vanuit het perspectief van de slachtoffers, hun moeders en de criminelen. Daardoor kom je van dichtbij te weten wat de betrokkenen meemaken en wat hen drijft. Je leert ze beter kennen en voelt echt met hen mee, of verafschuwt hen juist. Dat zorgt er voor dat je nog meer in het verhaal geïnvesteerd raakt, want je hoopt echt op een goede afloop.

Dat begint al met de proloog, die zowel medelijden als een gevoel van urgentie teweeg brengt. Angela Marsons weet de lezer daarmee gelijk in het verhaal te trekken en vervolgens is het lastig om Verloren meisjes aan de kant te leggen. De spanning wordt namelijk snel en vakkundig opgebouwd en blijft gedurende het hele verhaal in de juiste mate aanwezig. Je krijgt genoeg informatie om je nieuwsgierig te maken, maar te weinig om het verhaal voorspelbaar te maken. Het plot zit goed in elkaar, met hier en daar een verrassende wending. Het verhaal blijft dan ook spannend tot het eind.

Verloren meisjes van Angela Marsons is een goed geschreven thriller. Rechercheur Kim Stone is een prettig hoofdpersonage en het verhaal leest als een trein door de knap opgebouwde spanningsboog, de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Dat maakt dit boek aan aanrader voor thrillerliefhebbers. Ik geef Verloren Meisjes 5 hartjes.

 

Recensie: Verloren meisjes - Angela Marsons

Kim Stone 3 - Verloren meisjes

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kim Stone is een briljante rechercheur met een prachtige carrière, al zorgt haar eigengereide werkwijze geregeld voor problemen met haar superieuren. Ook haar moeilijke verleden maakt haar soms kwetsbaar, maar ze laat zich door niets of niemand tegenhouden – Kim geeft het woord ‘koppig’ een geheel nieuwe betekenis.

    Twee negenjarige meisjes, Charlie en Amy, verdwijnen. Hun families belanden in een nachtmerrie. Een bericht bevestigt hun ergste vermoedens: de twee zijn ontvoerd. Tussen de twee gezinnen ontspint zich een strijd op leven en dood. Welk spoor Kim Stone ook onderzoekt, de dader lijkt haar steeds een stap voor te zijn. Ze begint te vrezen dat deze intelligente en genadeloze misdadiger haar te slim af zal zijn. Zal een van de kinderen de ultieme prijs voor haar falen moeten betalen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen