• onze waardering

Het meisje dat kon vliegen - Victoria Forester RECENSIE

Recensie: Het meisje dat kon vliegen - Victoria Forester

Het meisje dat kon vliegen is een jeugdboek voor kinderen vanaf tien, elf jaar. Het is het debuut van Victoria Forester, geschreven in 2008. Het boek gaat over het meisje Piper. Pipers ouders hadden niet verwacht nog een kindje te krijgen als Piper wordt geboren. Al snel blijkt er iets bijzonders met Piper aan de hand te zijn. Op een dag, als haar moeder zich tijdens het verschonen van een luier omdraait, blijkt Piper te zweven. Als Piper wat ouder is, komt ze er zelf achter dat ze kan vliegen. Dat vindt ze zelf fantastisch, haar ouders niet. Ze willen ook niet dat Piper gaat vliegen, ze willen niet dat anderen het zien. Piper moet gewoon doen en meehelpen op de boerderij, zoals iedereen in de familie McCloud dat al eeuwen doet.

Piper gaat ook niet naar school, maar op een dag mag ze tijdens een picknick meedoen aan een sportwedstrijd. Ze wil de bal zo graag vangen, dat ze even 'vergeet' dat ze niet mag vliegen en de bal uit de lucht plukt. Dat zet de roddelmachine in het dorp in gang en de volgende ochtend is de hele wereld op de hoogte van 'het meisje dat kan vliegen'. Als Piper en haar ouders niet weten wat ze moeten doen aan alle media-aandacht, verschijnt dokter Hellion. Ze neemt Piper mee naar een bijzondere school, waar ook andere kinderen zijn met een bijzondere gave. Wat dokter Hellion echter niet vertelt is wat er echt op die school en op al die ontoegankelijke verdiepingen gebeurt...

Het meisje dat kon vliegen heeft een prachtige cover die je al betovert voor je het boek hebt opengeslagen. Het feit dat dit boek al in vijftien andere landen is verschenen en een paar belangrijke kinderboekenprijzen heeft gekregen, schept hoge verwachtingen. Deze worden ook zeker waargemaakt. Het boek is een mooie mix van een magische wereld en de werkelijke wereld. Het is een wervelend avontuur vol magie en zaken die je niet verwacht. Het gaat over dappere en slimme kinderen, die doorzetten als alle hoop vervlogen lijkt.

Het is niet allemaal leuk en mooi en positief wat er in het boek gebeurt. Er vinden een paar echt nare gebeurtenissen plaats en er komen volwassenen in voor die zeker niet het beste met de kinderen op de school voorhebben. Het boek is een aantal keer behoorlijk spannend en moeilijk aan de kant te leggen.

Forester heeft een beeldende schrijfstijl, als je je ogen dicht doet zie je zonder enige moeite wat er gebeurt: de oude boerderij, het moderne instituut, de roos met pijn, het vliegende meisje... De beschrijving van de decors van de verfilming is al klaar.

Het meisje dat kon vliegen is het eerste deel van een trilogie. De twee volgende delen zijn ook reeds in het Engels verschenen. Laten we hopen dat de uitgever, Leopold, ook vertalingen hiervan gaat uitgeven.

 

Recensie: Het meisje dat kon vliegen - Victoria Forester

Het meisje dat kon vliegen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Magisch en hartverwarmend avontuur dat je in één keer uitleest, over een meisje met een uitzonderlijke gave. (10+)

    Vliegen, het lijkt een gave maar het is een levensgroot gevaar. Haar ouders houden haar kracht streng geheim, maar Piper blijft stiekem oefenen: ze móét vliegen, ze kan niet anders.
    In het diepste geheim wordt ze uitgenodigd voor een school voor kinderen met buitengewone gaven. Al snel ontdekt ze echter dat de directrice een duister plan heeft: de school is niet bedoeld om kinderen met speciale gaven te helpen, maar om hen die gaven voor altijd te ontnemen… Piper wil koste wat het kost ontsnappen voordat ze haar bijzondere talent voorgoed kwijtraakt.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen