• onze waardering

Unwritable - Lotte van den Noort RECENSIE

Recensie: Unwritable - Lotte van den Noort

Het is het jaar 1930, en Abigail heeft zich gedwongen moeten aansluiten bij de verzetsorganisatie Monte Carlo. In New Orleans is de kloof tussen arm en rijk groot, en deze verzetsgroep strijd voor gelijkheid binnen de stad om het verschil tussen arm en rijk kleiner te maken. Abigail speelt een belangrijke rol binnen Monte Carlo, waar ze verschillende vermommingen aanneemt om gevaarlijke missies te klaren. Wanneer Andrew, de leider en oprichter van Monte Carlo, besluit om een casino te openen om zo gemakkelijker het geld van rijken af te pakken, komen Abigail en Jae tot de ontdekking dat de vork misschien toch anders in de steel zit...

Unwritable van Lotte van den Noort is een mooi historisch verhaal dat zich afspeelt in New Orleans. Je krijgt als lezer een kijkje in de wereld van een groep verzetsstrijders en hoe zij te werk gaan. Dit was zowel zeer spannend als interessant om te lezen, zeker omdat Unwritable een uniek verhaal is. Omdat er veel spannende gebeurtenissen plaatsvinden, blijf je gedurende het lezen continu op het puntje van je stoel zitten. Lotte van den Noort weet de lezers te grijpen met dit mooie verhaal over een krachtige jonge vrouw.

Abigail (Abby) is 16 jaar oud wanneer ze wordt gevonden door Andrew. Ze is een wees: haar moeder is vermoord door haar eigen vader. Wanneer ze zich bij de verzetsgroep aansluit, ontmoet ze Jae. Jae koestert een wrok wegens haar, omdat Abby's vader schuldig is aan de dood van zijn moeder. Dit is een nare karaktertrek van Jae, aangezien het niet Abby's schuld is maar de schuld van haar vader. Hierdoor kan het zijn dat je als lezer in eerste instantie negatief aankijkt tegen Jae, ook omdat hij nog eens arrogant en chagrijnig uit de hoek kan komen. Echter, je zult gedurende het lezen van dit boek steeds meer van Jae gaan houden. Je kan dus zeggen dat zijn karakterontwikkeling in Unwritable goed is uitgevoerd.

Het verhaal zelf is erg spannend en lijkt geen moment stil te staan. Je krijgt steeds meer te weten over Monte Carlo, de kloof tussen rijk en arm en over de stad New Orleans. Hierdoor is Unwritable een echte pageturner en zal je het boek niet weg kunnen leggen. Alhoewel het verhaal zich in 1930 afspeelt, is de schrijfstijl van Lotte van den Noort vlot en gemakkelijk te volgen. Ze maakt niet overdreven gebruik van ouderwets taalgebruik, waardoor je makkelijk door het boek heen komt. Er komt ook humor in het boek voor, waardoor dit historische verhaal alles behalve saai is te noemen. Het was interessant om te lezen dat Abby en Jae achter steeds meer ontdekkingen komen en het einde was zeer onverwacht.

Bovendien is het boek heel mooi vormgegeven. Niet alleen de cover van Unwriteable is prachtig, ook de schutbladen. Aan het begin vind je tevens een kaart, waardoor je je nog een betere voorstelling kunt maken van de wereld waarin Abby zich begeeft. Wat tevens heel handig is, is de lijst van personages die vooraan in het boek staat. Je krijgt namelijk te maken met best wat personages, waardoor het fijn is dat je terug kan bladeren om op te zoeken wie dat precies is.

Unwritable is dus een sterk, historisch en avontuurlijk verhaal voor jong en oud. Het kent prettige karakters en een goed verhaal.

 

Recensie: Unwritable - Lotte van den Noort

Unwritable

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    New Orleans, 1930 Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid. Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met gevaarlijke missies. Daarbij moet ze haar grote geheim bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins. En dan voelt ze kriebels voor hem.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen