• onze waardering

Vegan comfort - Milou van der Will RECENSIE

Recensie: Vegan comfort - Milou van der Will

Het kookboek Vegan Comfort is gemaakt door Milou van der Will. Je zou Miou van der Will kunnen kennen van haar website Thegreenchopstick.com. Op deze website laat Milou zien hoe je gerechten in een plantaardig jasje steekt. Het boek Vegan Comfort bevat meer dan 100 plantaardig comfort food recepten met Oosterse smaken. Op de omslag staat een illustratie van een vrouw zittend op een keukenaanrecht met groenten op haar heen. Je kunt vanaf de voorkant van het boek niet direct opmaken dat het een kookboek is met gerechten met Oosterse smaken. In de titel wordt dat ook niet duidelijk. Als je het boek openslaat en doorbladert wordt dit wel direct zichtbaar.  

Het boek is onderverdeeld in 11 hoofdstukken. Je vindt naast het voor- en dankwoord hoofdstukken met recepten met noedels, curry's, tofu en zoete gerechten. De foto's bij de gerechten zien er erg smakelijk uit. De foto's zijn gemaakt uit allemaal verschillende hoeken, de ene keer is het gerecht van bovenaf gefotografeerd en een andere keer is er een close-up foto gemaakt. De kleuren komen erg mooi uit op de foto's. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende ingrediënten waardoor de kleuren ook mooi te combineren zijn. Een voorbeeld hiervan is de groene lente-ui over een zijdezachte witte tofu of de rode ui op een pizza. Er is veel aandacht besteed om de gerechten mooi op beeld te krijgen.  

Je kan er voor kiezen om alles zelf te maken zoals de noodles en de currypasta maar deze kan je ook kant en klaar in de winkel kopen. Er staat duidelijk vermeld op welke pagina je moet zijn om bij het recept te komen om het ingrediënt zelf te maken. Om het grotendeel van de gerechten uit dit kookboek te willen maken, moet wel even langs de toko. Wanneer je niet bekend bent met de Oosterse keuken worden er best wat onbekende ingrediënten gebruiken. Een mooie kans om nieuwe ingrediënten en producten te leren kennen. Wat een (klein) nadeel is van zoveel ingrediënten is dat je veel nodig hebt voor een gerecht. Voor een curry kan je soms wel 18 verschillende ingrediënten nodig hebben. Bepaalde kruiden en sausjes zie je wel in meerdere gerechten terugkomen. Als je vaker uit dit kookboek gaat koken, is het fijn om een voorraadje te hebben met potjes kruiden en sausjes.  

Er wordt duidelijk aangegeven wat de bereidingstijd is en voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is. Je ziet ook in een oogopslag of het een bij- of hoofdgerecht is. Om de maaltijd helemaal compleet te maken, vind je achterin het boek nog lekkere drankjes om bij de maaltijd te serveren. Doordat er bij sommige gerechten gefrituurde tofu moet worden toegevoegd, moet je dit eerst nog even maken. Dit is een apart recept dus deze bereidingstijd moet je er wel nog bij optellen. In de gerechten gaat helaas niet heel erg veel groenten. In bijvoorbeeld een curry zit 175 gram aan groenten. Je zou hier om voldoende groenten binnen te krijgen nog iets bij moeten serveren.  

Pindacurry  

Uit het hoofdstuk curry's wilde ik natuurlijk wel een gerecht maken, meer Oosterse smaak kan je bijna niet krijgen. Het werd de pindacurry, ik had alleen wel iets meer verwacht van de curry. De tofu is in verhouding met de rest erg sterk aanwezig. Er zit voor 2 personen niet veel groenten in de curry, in totaal 175 gram. Er zit bijna het dubbel aantal gram aan tofu in dus je hebt het idee vooral gefrituurde tofu te eten. Dit gerecht is goed geschikt voor mensen die niet van pittig eten houden, de pittige currypasta valt eigenlijk weg tegenover de pindakaas, bouillon en kokosroom. De smaak lekker en de groenten waren nog heerlijk knapperig. Het was een lekkere curry maar ik zou hem niet snel nog eens maken. 

Foute Thaise pizza's 

Bij een pizza moet je natuurlijk gelijk denken aan Italië, maar in dit kookboek staat de Foute Thaise pizza. De titel en de ingrediënten maakten mij direct enthousiast om deze te gaan maken. Het deeg is eenvoudig te maken. De saus die door moet gaan voor een tomatensaus op de pizzabodem, is gemaakt van de currypasta en kokosmelk. Deze blijft eigenlijk te waterig om goed op de pizza te kunnen smeren. Je proeft gelukkig het pikantje nog wel op de bodem terug. De pizza moest wat langer in de oven dan aangegeven stond. De bodem is uiteindelijk ook dikker uitgevallen, mogelijk heeft het deeg iets te lang gerezen. Je moet even goed opletten dat de spinazie op de pizza niet gaat verbranden in de oven. De hoeveelheid spinazie over de pizza's verdelen is wel een uitdaging. Het lukt niet om alle spinazie er op te krijgen dus die heb ik gewokt en erbij gegeten. Dit is een pizza om aan je vrienden te kunnen laten proeven dat er ook ander soort pizza's bestaan. Maar eigenlijk is het niet te vergelijken met een echte pizza.

Het kookboek Vegan Comfort van Milou van der Will krijgt 3 hartjes. Het is een leuk kookboek om eens een keer iets uit te maken, er staan standaard gerechten in maar niet erg bijzonder. Het zijn wel comfort gerechten waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan maar aan de andere kant moet je toch veel boodschappen in huis halen en handelingen verrichten om het gerecht op tafel te krijgen.

 

Recensie: Vegan comfort - Milou van der Will

Vegan Comfort

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Vegan comfort food met oosterse smaken. Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch. 'Vegan Comfort' biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaakkokoscake met limoenmerengue. Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin. Maak zelf silken of stevige tofu en handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastische sausjes, sides en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool. 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen