• onze waardering

Nadia - Elisabeth Norebäck RECENSIE

Recensie: Nadia - Elisabeth Norebäck

Linda Andersson had het allemaal: een rijk leventje, een bekende moeder en een eveneens beroemde man. Tot ze op een ochtend naast het toegetakelde lichaam van haar man wakker werd en haar leven in één klap veranderde. Hoewel ze er zelf van overtuigd is dat ze onschuldig is, wezen alle sporen naar haar en zit ze nu een levenslange gevangenisstraf uit.

In Nadia van Elisabeth Norebäck volg je Linda Andersson, dochter van de bekende zangeres Kathy Andersson en vrouw van de bekende artiest Simon Huss. Je leert Linda kennen als een enigszins meegaand persoon die worstelt met haar leven in de gevangenis. Ze zeggen dat zij haar man heeft vermoord, maar ze weet zeker dat dat niet zo is. Ja, hij had haar bedrogen en ze ging van hem scheiden. Maar ze had een nieuwe liefde gevonden, dus waarom zou ze? Bovendien weet ze zeker dat er een andere persoon in de kamer was.

Flashbacks en gesprekken met een andere gevangene met wie Linda bevriend raakt, zorgen voor meer inzicht in Linda’s vroegere leven en de gebeurtenissen die haar naar dit punt hebben gebracht. Je leert haar daardoor kennen, maar ziet haar ook veranderen en harder worden.

Hoewel er veel aandacht is voor het verleden, heden en Linda zelf, worden er ook wel wat vragen opgeroepen. Want wie was eigenlijk die derde onbekende persoon in de kamer? En wat kan het motief voor de moord zijn geweest? Linda begint aan haar eigen onderzoek in de hoop dat het vinden van de ware dader haar kan vrijpleiten.

Het plot van Nadia zit sterk in elkaar en is verrassend. Na de interessante opbouw volgt namelijk een onverwachte gebeurtenis die het hele speelveld veranderd. Als dan eindelijk onthuld wordt wat er nou eigenlijk precies is gebeurd die nacht dat Simon is vermoord en waarom het is gebeurd, valt alles op zijn plek. De sfeer van het verhaal past bovendien perfect bij de verhaallijn. Elisabeth Norebäck heeft dat knap gedaan.

Een minpuntje is de tegenstrijdigheid wat betreft het moordwapen, dat eerst een stomp mes wordt genoemd, terwijl later wordt benadrukt dat het een scherp mes is.

Nadia van Elisabeth Norebäck is knap geschreven. De zorgvuldige opbouw zorgt er voor dat je het hoofdpersonage en de situatie goed leert kennen en dat het onverwachte einde verrassend is, maar toch logisch voelt. Jammer van de inconsistentie over het moordwapen, maar ik geef Nadia alsnog ruim 4 hartjes.

 

Recensie: Nadia - Elisabeth Norebäck

Nadia

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Stel je voor dat je tot levenslang wordt veroordeeld, hoewel je zelf zegt onschuldig te zijn. Om te overleven moet je gaan geloven dat het waar is wat ze zeggen: dat je je man hebt vermoord.
    Linda Andersson had alles. Als kind trad ze vaak op met haar moeder, de enorm populaire zangeres Kathy, en werd ze bij iedereen bekend als het Zonneschijnmeisje. Later trouwde ze met Simon, eveneens een beroemde artiest. Maar toen haar moeder een fatale ziekte kreeg die alle aandacht van Linda vereiste, kwam Simons ontrouw aan het licht.
    Nu zit ze een levenslange gevangenisstraf uit in de gevaarlijkste vrouwengevangenis van Zweden voor de moord op haar man. Niemand gelooft dat ze onschuldig is, zelfs haar eigen zus niet. Om te volharden wordt Linda gedwongen haar vorige leven te vergeten. Ze moet stoppen met piekeren over wat er werkelijk gebeurd is.
    Maar dan gebeurt er iets waardoor ze alles in twijfel trekt over die nacht toen haar leven werd verwoest. Toen ze wakker werd, omringd door bloed. Toen de politie tegen haar schreeuwde naar buiten te komen met haar handen boven haar hoofd.
    Ze was het Zonneschijnmeisje. Nu is ze een monster.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen