• onze waardering

Zwart Zout - Will Dean  RECENSIE

Recensie: Zwart Zout - Will Dean 

In het tweede boek van de Tuva serie, Zwart Zout, komen wij Tuva Moodyson weer tegen. Tuva heeft twee weken voordat ze aan haar baan in het zuiden van het land begint. Tijdens de ontzettend koude periode waarbij het dorp feitelijk afgesloten is van de rest van de wereld pleegt een belangrijk iemand binnen Gavrik zelfmoord. Kort daarop wordt iemand vermoord met beide een link tot de dropfabriek. Lukt het Tuva om ook nu weer door middel van journalistiek de moord op te lossen?  

Zwart Zout volgt op het eerste verhaal De Jacht en bekende personages keren opnieuw terug in dit boek. Daarnaast introduceert dit verhaal nieuwe personages binnen Gavrik. Tuva heeft nog twee weken totdat ze vertrekt uit Gavrik. Ze is bezig met de laatste dingen wanneer de directeur van de dropfabriek zelfmoord pleegt. Het is een verrassing voor het hele dorp en Tuva heeft eigenlijk geen keuze om betrokken te zijn of niet aangezien ze ooggetuige is. Ze ontdekt dat schrijver David Holmqvist bezig is met een verhaal over de dropfabriek en ziet een kans om meer over dit verhaal te ontdekken. Tijdens haar onderzoek gebeuren er rare dingen rondom de fabriek. Toch wil Tuva erachter komen wat er aan de hand is en welke geheimen de dames van de dropfabriek voor haar hebben.  

Ook dit keer heeft Will Dean een fijne thriller neergezet. Over het algemeen is het verhaal niet zo spannend als het eerste boek van de serie, wat eigenlijk wel jammer is. Natuurlijk wil je als lezer weten wie de moord gepleegd heeft en wie er verder verantwoordelijk is voor de gekke dingen rondom de dropfabriek. Maar de echte spanning komt pas helemaal richting het einde van het boek wanneer de ontknoping heel vlot volgt. Het verhaal loopt heel lang rustig door en de ontknoping is helemaal aan het einde en is heel snel weer voorbij. Dit is wel jammer aangezien een goede thriller de spanning en hints gebruikt voor de uiteindelijke ontknoping. Dit heeft Will Dean beter gedaan in het eerste boek. Wel kent ook dit boek weer een onverwachte ontknoping wat goed past binnen het thriller genre.  

Tijdens Zwart Zout komen we nog meer over Tuva te weten. Ook leren we meer over haar en het verlies van haar moeder, de relatie met haar vriendin van de foodtruck en haar wensen voor de liefde. Ook dit keer neemt Tuva ons mee in het leven van een dove journalist en in gesprekken en belevenissen van haar leven. We leren personages op een andere manier kennen en zijn ook deze keer weer betrokken tot het leven van Tuva.  

Al met al is Zwart Zout geschreven door Will Dean weer een interessant boek in de Tuva serie. Het einde van het verhaal is redelijk spannend maar het algehele verhaal is minder spannend dan het eerste boek. Om deze reden krijgt het boek 4 hartjes. Ik ben benieuwd naar het derde boek in de serie!

 

Recensie: Zwart Zout - Will Dean 

Tuva 2 - Zwart zout

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  TWEE LICHAMEN
  Eén zelfmoordgeval. Eén moord in koelen bloede. Zit er een verband tussen deze twee zaken? En wie heeft het eigenlijk voor het zeggen in het Zweede dorp Gavrik?

  TWEE DROPJES
  Zwarte zoute Grimberg-dropmunten bedekken de ogen van de vermoorde man. De hashtags #Veerman en #Dropmoord worden trending en de lokale bevolking begint munitie te hamsteren.

  TWEE WEKEN
  Tuva Moodyson, de dove verslaggever bij de lokale krant, heeft twee weken om de zaken te onderzoeken voordat ze met haar nieuwe baan in het zuiden van het land begint. Een sneeuwstorm zorgt dat Gavrik volledig is afgesloten van de bewoonde wereld. De inwoners, die al onrustig zijn door het gebeurde, voelen zich geïsoleerder en angstiger dan ooit. Tuva waagt zich in de Grimberg-fabriek om de moordenaar te stoppen, voordat ze het dorp voorgoed zal verlaten. Maar… zal de Veerman haar laten gaan?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen