• onze waardering

Kraamkost - Stéphanie Pilyser RECENSIE

Recensie: Kraamkost - Stéphanie Pilyser

Kraamverzorgster Stéphanie Pilyser begrijpt als geen ander dat nieuwe ouders het ontzettend druk hebben en geen tijd en energie hebben om uitgebreid te koken. In haar boek Kraamkost bundelt ze recepten die gemakkelijk te maken zijn.

Kraamkost: 50 gezonde, snelle en lekkere recepten voor nieuwe ouders is een kookboek van Stéphanie Pilyser, maar het is meer dan dat. Kraamkost bestaat uit 50 verschillende gerechten maar heeft ook informatie over kraamzorg, belangrijke voedingsstoffen en dingen waar je op moet letten in verschillende situaties, zoals wanneer je borstvoeding geeft of koemelkvrij moet eten. Vervolgens is Kraamkost opgedeeld in de volgende delen: ontbijten, soepen, salades, ovenschotels, snel en makkelijk en grote hoeveelheden. Achterin staat ook nog een handige groentekalender: welke groenten kun je in welke maand vinden? Kraamkost is hiermee een super handig boek voor een snelle, gezonde maaltijd voor nieuwe ouders. De meeste gerechten zijn voor 2 personen: precies genoeg voor een papa en mama. Gelukkig staan er ook grote hoeveelheden in, zodat je voor meerdere dagen kunt koken wanneer je daar tijd voor hebt.

Fajita’s met kip en courgette

Als eerste maakte ik uit het hoofdstuk ‘Snel en makkelijk’ de Fajita’s met kip en courgette. Hier staat bij dat je dit mag eten als je borstvoeding geeft, maar onderaan staan ook variaties waardoor je het gerecht koemelkvrij, glutenvrij en vegetarisch kunt maken. Ik ging voor de standaard optie. Deze was heel gemakkelijk en snel te maken. Alles is duidelijk uitgelegd. Zelf had ik iets te weinig kipkruiden gebruikt: er staat geen hoeveelheid bij maar dit moet je op gevoel doen. Als je dit niet vaak doet, kan het lastig zijn een goede hoeveelheid te nemen, maar dat is niet storend en doet niets af aan het recept.

Pasta pesto siciliana

Uit het hoofdstuk salades maakte ik de Pasta pesto siciliana. Een pastasalade met rode pesto, volkoren penne, kerstomaatjes, tuinkruiden, cashewnoten en pijnboompitten. Zelf liet ik de pijnboompitten achterwege, maar het recept was heel gemakkelijk te maken en smaakte heerlijk. Deze ga ik zeker vaker maken en het recept is een echte aanrader.

Ook maakte ik simpele pannenkoeken, iets waar je Kraamkost niet per se voor nodig hebt maar waar ik wel aan herinnerd werd door het boek. Er zijn zeker nog heel veel recepten in dit boek die ik wil gaan maken voor èn tijdens de kraamperiode. Kraamkost is een informatief boek met leuke, lekkere en snelle recepten. Ideaal voor nieuwe ouders.

 

Recensie: Kraamkost - Stéphanie Pilyser

Kraamkost

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Als kersverse ouder kom je soms handen en tijd tekort. Tussen de luiers, dutjes, voedingen en visite door ook nog eens zorgen voor een lekkere en gezonde maaltijd voor het hele gezin is niet gemakkelijk.

    Stéphanie Pilyser bundelt haar ervaring als kraamverzorgster in Kraamkost, een kookboek boordevol heerlijke en gemakkelijke recepten die je in grote hoeveelheden kunt klaar maken en invriezen. Van salades en soepen tot dampende ovenschotels en snelle lunches: alles komt aan bod!

    Ze geeft je ook tips & tricks hoe je de recepten gemakkelijk veggie, gluten- of koemelkvrij kunt maken.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen