• onze waardering

The Time Travelers: Rennen voor je leven - Caroline Lawrence RECENSIE

Recensie: The Time Travelers - Rennen voor je leven - Caroline Lawrence

Alex, een normale jongen van twaalf jaar, wordt gekozen voor een levensgevaarlijke opdracht. Hij wordt teruggestuurd in de tijd, naar Romeins Londen, om meer te weten te komen over een bijzonder meisje met blauwe ogen. Als het lukt, krijgt hij een miljoen. Maar als het fout gaat, kan dit zijn leven kosten...

Caroline Lawrence studeerde onder andere klassieke talen, maar heeft ook les gegeven op een kleine basisschool in Londen. Dit zorgt er dan ook voor dat Caroline perfect in staat is om geschiedenis te combineren met een spannend verhaal. Als je The Time Travelers, rennen voor je leven in handen hebt, trekt de voorkant je misschien niet direct aan. Deze ziet er misschien een beetje ouderwets uit, terwijl de binnenkant van het boek er wel aantrekkelijk uit ziet. Op de eerste pagina vind je een plattegrond van Londinium, in het jaar 260. Leuk om hier tijdens het lezen nog even naar terug te kijken of misschien na het lezen iets online over op te zoeken.

Als je begint met lezen in The Time Travelers, word je al snel in het verhaal gezogen. Alex krijgt een aanbod wat hij niet kan weigeren en hij besluit tweeduizend jaar terug in de tijd te reizen. Hij komt terecht in Romeins Londen. Alex komt er achter dat het leven hier niet altijd gemakkelijk is. Door de schrijfwijze van Caroline, zie je alles ook helemaal voor je en krijg je een goed beeld van Londen in die tijd. Caroline schrijft niet alles tot in detail, maar dit doet zeker geen onrecht aan het verhaal. Caroline's schrijfwijze maakt dan ook dat het verhaal spannend is en vlot leest.

The Time Travelers bevat niet hele lange hoofdstukken, wel eindigen de hoofdstukken vaak spannend, waardoor je maar door blijft lezen. De avonturen die Alex meemaakt maken je nieuwsgierig. Hoe gaat dit goed aflopen? Vindt Alex het meisje en lukt het hem om weer heelhuids thuis te komen?

The Time Travelers is een goede combinatie van een spannend, maar educatief avontuur, gecombineerd met humor en vriendschap. Een echte pageturner en een aanrader voor elk kind wat van spannende geschiedenisverhalen houdt!

 

Recensie: The Time Travelers - Rennen voor je leven - Caroline Lawrence

The Time Travelers - Rennen voor je leven

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Avontuurlijke serie vol cliffhangers en onverwachte wendingen, voor fans van De Grijze Jager en Spirit Animals.

    De 12-jarige Alex wordt gekozen voor een levensgevaarlijke opdracht: via een tijdmachine naar het verleden reizen. Daar moet hij de waarheid achterhalen over een meisje met een ivoren mes. Als hij slaagt in zijn opdracht krijgt hij een miljoen. Maar als het fout gaat, kan het hem zijn leven kosten… Alex reist naar Londen in de Romeinse tijd – en vanaf dat moment loopt alles anders dan verwacht. Zijn grootste pestkop glipt stiekem mee in de tijdmachine, ze worden achtervolgd en ze komen terecht in een arena waar wordt gevochten op leven en dood…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen