• onze waardering

Stormachtig Berlijn -  Evi Dekker RECENSIE

Recensie: Stormachtig Berlijn -  Evi Dekker

Suzanne is interieurontwerpster met een eigen bedrijf. Eén weekend per maand gaat ze naar Berlijn om hier onder het pseudoniem Zoey uit te gaan. Niemand in Berlijn weet over haar leven in Nederland en in Nederland weet niemand over haar leven in Berlijn. Maar dan wordt Suzanne in een Berlijnse club ineens aangesproken door een man die akelig veel over haar Nederlandse leven lijkt te weten. Hij werkt als tussenpersoon voor een groot bedrijf, dat Suzanne haar bedrijf over wil nemen. Hier heeft Suzanne geen trek in en ze moet vechten voor haar onafhankelijkheid. Haar tegenstander is echter meedogenloos....

De auteur van Stormachtig Berlijn werkt op de Nederlandse ambassade, ergens in de Europese Unie. Vandaar dat ze dan ook schrijft onder het pseudoniem Evi Dekker. Na haar debuut Zomers Madrid, neemt Evi ons in Stormachtig Berlijn mee naar het volgende Europese land. Het verhaal gaat voornamelijk over een zakenruzie tussen twee bedrijven, waarbij er door één van de bedrijven nogal vuile spelletjes worden gespeeld, waar Suzanne de dupe van is. Het verhaal pakt je direct. Suzanne is een leuk karakter: een jonge vlotte, hardwerkende dame die zich gedurende het verhaal op een mooie manier ontwikkelt. De bijpersonages van Stormachtig Berlijn blijven voornamelijk wat oppervlakkig en deze leer je dan ook niet heel goed kennen.

Evi Dekker heeft een fijne schrijfstijl. Het boek heeft korte hoofstukken, bevat geen moeilijk taalgebruik en leest daardoor als een trein. Dit maakt Stormachtig Berlijn dan ook een fijn boek voor tussendoor. Het verhaal pakt je direct, je blijft maar doorlezen en bent benieuwd wat de volgende stap van het bedrijf zal zijn. Gaat het Suzanne lukken om onafhankelijk te blijven? Wel is het niet een heel diepgaand verhaal en blijft Evi wat aan de oppervlakte.  

Ook komt Berlijn, met uitzondering van een paar weekendjes, niet heel veel voor in het verhaal. Wel is het leuk dat Suzanne in Berlijn gaat 'urbexen': in en om de stad op zoek naar verlaten gebouwen die ze gaat bezoeken en gaat fotograferen.

Stormachtig Berlijn is een heerlijk, luchtig boek voor liefhebbers van Suzanne Vermeer en Linda van Rijn. Het boek bevat ook zeker de nodige spanning, waardoor je het niet snel meer weg kunt leggen! 

 

Recensie: Stormachtig Berlijn -  Evi Dekker

Stormachtig Berlijn

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Suzanne begint steeds meer naam te maken als grensverleggend interieurontwerper. Haar inspiratie haalt ze uit het bruisende Berlijn, waar ze minstens eens per maand komt om indrukken op te doen. ’s Nachts gaat ze er helemaal los in de clubs, waar iedereen haar kent als Zoë.

  Jarenlang weet ze haar twee levens gescheiden te houden. Totdat ze aan de bar van de Berghain, haar favoriete club, door een man bij haar echte naam wordt aangesproken. Hij blijkt akelig veel van haar te weten en maakt al snel duidelijk wat hij wil: haar bedrijf overnemen, met haar erbij. Suzanne moet vechten voor haar onafhankelijkheid, want deze tegenstander is meedogenloos...

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De 6 mooiste boekenwinkels van Nederland

 • Wauw: deze kinderen uit films zijn goed opgedroogd! 

 • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

 • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

 • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

Gerelateerde artikelen

 • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

 • Recensie: De zeven zussen

 • Gezocht: recensenten

 • Recensie: Match

 • Recensie: De zeven zussen - Storm

Zoek in artikelen