• onze waardering

De vloek van de Kraaientoren - Michelle Harrison RECENSIE

Recensie: De vloek van de Kraaientoren - Michelle Harrison

In Kraaiensteen woont de 13-jarige avontuurlijke Betty. Ze woont er samen met haar twee zussen; de knappe Fliss en de jongere zus Charlie. Ze wonen in een oude dorpsherberg die wordt uitgebaat door hun oma Bonny.

De zusjes kunnen het eiland waarop ze wonen niet verlaten, omwille van een eeuwenoude vloek die op hun familie rust: de vloek van de Kraaientoren.

Op een dag erven ze drie geheimzinnige, maar magische voorwerpen.

Zouden deze voorwerpen kunnen helpen om de vloek op te heffen?

De vloek van de Kraaientoren van bestsellerauteur Michelle Harrison is beslist een spannend en betoverend avonturenverhaal waarin heel wat magie verweven zit.

Zussenliefde, geheimen en een dodelijke en geheimzinnige vloek zijn onderwerpen die in het boek onmiskenbaar aan bod komen. De auteur heeft zelf 2 zussen die een bron van inspiratie waren voor haar boeken. De vloek van de Kraaientoren is het eerste deel in een reeks van vier boeken over de Weddersins zussen. Deze roman zorgde bovendien voor Harrisons grote doorbraak.

De mooie vermenging van realisme en magie is duidelijk zichtbaar in Harrisons boeken.

Het hoofdpersonage in De vloek van de Kraaientoren is Betty. Een avontuurlijke meid die zeker niet op haar mondje gevallen is. De interactie tussen Betty en haar zussen komt zeer herkenbaar naar voren en is ook vaak zoals het er in het echt aan toe gaat tussen zussen onderling.

Michelle Harrison heeft een zeer vlotte schrijfstijl. Ze weet als geen ander dingen te beschrijven en gebruikt vaak zelfs poëtisch taalgebruik. Zinnen zoals "Draden van jaloezie vlochten zich ineen tot een onbekend patroon" en "Op het ruwe oppervlak schitterde een lint van maanlicht" klinken uitermate prachtig en bieden zeker een meerwaarde aan het verhaal.

Er komen ook heel wat welgekozen namen in het verhaal, zo koos Harrison een vrij sinistere naam voor drie grotten die in het boek voorkomen, namelijk 'De Drie Weduwen' en komen er rotsen voor die ze 'Duivelstanden' doopte.

Het hele verhaal wordt opgebouwd rond de eeuwenoude vloek die de drie zussen in de ban houdt. De drie betoverende familiestukken die ze erven bezitten elk 1 kracht en bevatten aldus een snufje magie. Ze krijgen een belangrijke rol in het verhaal en worden ook zeer mooi weergegeven op de magnifieke cover die ontworpen werd door Melissa Castrillon.

In De vloek van de Kraaientoren zijn er bovendien verschillende terugblikken naar Sorsha Stekelinck, een tovenares, waarbij de link met het verleden en hoe de vloek ontstaan is, mooi uitgewerkt werden. Kwaad, onrecht en verraad zijn dan ook de perfecte ingrediënten voor een vloek volgens Michelle Harrison.

Harrison bouwt het verhaal zeer langzaam op, ze neemt er haar tijd voor. Naarmate het verhaal vordert, worden er steeds meer spanningselementen ingebouwd, en wordt het verhaal een betoverende magische zoektocht waarbij je wel verder moet lezen, omdat je absoluut wil weten hoe het afloopt. Je krijgt bovendien bewondering voor de wilskracht en de samenwerking van de drie zussen onderling die je zeker na aan het hart zullen liggen.

De vloek van de Kraaientoren is beslist een aanrader voor iedereen vanaf 10 jaar die houdt van een vleugje magie en avontuur. Smaakt naar meer...!

 

Recensie: De vloek van de Kraaientoren - Michelle Harrison

De vloek van de kraaientoren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    ‘De vloek van de kraaientoren’ van bestsellerauteur Michelle Harrison is een magisch kinderboek over drie zussen, drie magische voorwerpen en een verschrikkelijke vloek. Het eerste deel van deze driedelige serie neemt je mee naar een wereld met een snufje magie. De zusjes Betty, Fliss en Charlie zitten vast. Het eiland waar ze wonen kunnen ze niet verlaten, omdat er een eeuwenoude vloek op hun familie rust. Als ze toch vertrekken en niet op tijd terug zijn, zullen ze de dood vinden. Op een dag erven de zusjes drie geheimzinnige magische voorwerpen, en het avontuur begint te lonken. Zouden ze hiermee in staat zijn de vloek op te heffen? Hun zoektocht naar de vrijheid leidt hen dichter naar het mysterie van de vloek en mondt uit in een race tegen de klok waar hun levens van afhangen… ‘De vloek van de kraaientoren’ van Michelle Harrison is een magisch en page-turner van een avonturenverhaal, over drie zusjes om in je hart te sluiten.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • Recensie: De zeven zussen

  • Gezocht: recensenten

  • Recensie: Match

  • Gegijzeld - Chinouk Thijssen

Zoek in artikelen