Feest! - Diverse auteurs

Recensie: Feest! - Diverse auteurs

Wil jij de sterren van de hemel koken en fantastische drie-gangen menu's op tafel toveren? Ga dan aan de slag met Feest!  Koks Sergio Herman, Yvette van Boven, Mari Maris, Joris Bijdendijk, Jigal Krant, Oof Verschuren, Vanja van der Leeden, Onno Kleyn, Estée Strooker en Emma de Thouars bundelen speciaal voor jou hun krachten om 9 verschillende drie gangen menu's voor jou in dit boek te zetten.

De koks leiden allemaal hun eigen feestmenu kort in. Doordat ze allemaal een compleet eigen stijl en expertise hebben zijn de recepten en menu's ontzettend verschillend. Zo vind je in Feest! bijvoorbeeld een carpaccio van groene courgette en patisson, Szechuanees gefrituurde pinda's, maar ook romige pastinaak in een luchtig taarteletje.

De bereidingstijd en voor hoeveel personen het gerecht geschikt is staat overal bij. Verder verschilt het een beetje per menu of erbij staat of het een voor-, hoofd-, bij- of nagerecht is. Het wisselt een beetje of het makkelijk leesbaar of makkelijk te volgen is. Zo staat niet bij elk recept op hoeveel graden de oven moet, soms kloppen de ingrediënten niet helemaal met de foto van het gerecht of wordt het in de ingrediëntenlijst niet helemaal duidelijk of je gedroogde producten of verse moet hebben. Om Feest! klein en handbaar te houden staat direct in de ingrediëntenlijst hoe je het moet (voor)bereiden; ui, gesnipperd, chiazaad, 20-30 minuten geweekt, knoflook, fijngehakt, eieren losgeklopt. Dit kan wat verwarrend zijn in verband met de voorbereidingstijd en het volgen van het recept. 

Feest! Is simpel vormgegeven, wat wel iets feestelijker had gemogen als je kijkt naar de titel van het boek. Daarnaast hebben niet alle recepten een foto van het gerecht of hebben ze een hele kleine foto. Doordat het allemaal verschillende type recepten zijn, van compleet verschillende koks, is er voor ieder wat wils. Sommige recepten zijn relatief makkelijk en kan je alles in de supermarkt kopen, terwijl andere wat uitdagender zijn en je naar de toko of een speciaalzaak moet voor de ingrediënten.

Pastinaak en venkel

Een prima gerechtje van Estée Strooker. Het is simpel en snel en ziet er leuk uit op het bord. Ik denk dat het een voor- of bijgerecht zou moeten zijn. Qua smaak is het prima en door het gebruik van venkel voelt voor mij altijd al snel als een bijzonder gerecht, omdat ik er niet vaak mee kook. Wat ik jammer vind, is dat op de foto krulpeterselie gebruikt is terwijl bij de ingrediënten specifiek om platte peterselie gevraagd wordt. Daarnaast staat er niet bij hoe hoog de oven moet, maar alleen dat deze 35-40min krokant en gaar geroosterd moet worden. Ik begrijp dat elke oven anders is, maar een inschatting was fijn geweest.

Zie hier het resultaat: 

 

Linzensalade met radicchio, sinaasappel en biet

Een hele lekkere salade van Vanja van der Leeden. Ik zou het als bijgerecht serveren en niet perse als gerecht in een drie-gangen menu. Heel zomers en super van smaak, daarnaast ziet het er ook mega leuk uit op tafel. Ik had het recept alleen niet helemaal goed gelezen en heb gekookte bieten gekocht en ik had ook niet door dat het gedroogde linzen moesten zijn. Hierdoor werd het recept wel een stuk makkelijker, maar niet helemaal de bedoeling natuurlijk.

Feest! is een leuk compact boekje met verschillende menu's van verschillende Nederlandse (chef-)koks. Het is uitermate geschikt om cadeau te doen en niet alleen voor de feestdagen, maar gewoon om een leuk en bijzonder 3–gangen menu op tafel te zetten. Het idee achter Feest! is leuk, maar de uitwerking voelt wat gekunsteld of snel bij elkaar gezocht aan. Qua prijs-kwaliteit verhouding is het absoluut leuk, maar je moet geen uitzonderlijk kookboek verwachten.

Recensie: Feest! - Diverse auteurs

Feest!

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Ter ere van de cadeaumaand start Nijgh Cuisine dit najaar een nieuwe reeks, ‘Feest!’. Een jaarlijks terugkerende uitgave. In de eerste editie delen bekende chefs hun ultieme driegangenmenu voor de feestdagen en geven zij antwoord op de vraag welk gerecht er nooit ontbreekt op hun feesten en partijen.

    Allerlei soorten menu’s verschijnen er op tafel. Driegangen vega(n), een vlees-, vis- en sushimenu, een Frans en Italiaans menu, gezonde gerechten en een tafel vol fingerfood. En heb je restjes over? Ook daar weten deze chefs raad mee.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Het theemeisje van Yunnan

  • Recensie: Framing Britney Spears

  • Like de leukste Paaz-kaart & win Paaz!

Zoek in artikelen