• onze waardering

Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe - Myles Mcleod RECENSIE

Recensie: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe - Myles Mcleod

Het jeugdboek Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe is geschreven door Myles en Greg McLeod. De illustraties zijn ook door hen samen gemaakt. Het boek begint met een voorstelronde van alle personen in het boek, dit is erg fijn zodat je soms even terug kan bladeren wie ook al weer wie was. Het verhaal gaat over Heer ridder Louis die de strijd aan gaat met de Vrouwe uit Noot. Hij gaat op pad met zijn vriend, het vliegende robotpaard Rammelros. Zij maken onderweg veel avonturen mee die erg spannend en grappig zijn. De spanning is in het verhaal goed opgebouwd en alles wordt gedetailleerd beschreven.   

Het verhaal is wel wat onsamenhangend en is door de verschillende lettertypen en plaatjes tussendoor niet echt een geheel. Tussen de teksten door vind je grappige illustraties. Er wordt gebruik gemaakt van allemaal verschillende lettertypen, dik- en schuingedrukte woorden. Op de achterkant van het boek staat de tekst op de lange zijde. Je moet het boek dus een kwartslag draaien om de tekst goed te kunnen lezen. Het is een boek dat erg druk is. Er staan zoveel illustraties tussen de teksten en aan de zijkant van de bladzijden dat dit kan afleiden van het verhaal. Wat eigenlijk ook best wel afleidt van het verhaal is de start van meerdere hoofdstukken. Zo begint hoofdstuk 4 met een paar zinnen dat hoofdstuk 3 net zo raar was als hoofdstuk 1 en dat er nu maar echt een verhaal verteld moet gaan worden. Het is hierdoor wel een uniek leesboek. Er zit veel humor in verwerkt, maar je moet wel van deze humor houden. Hoofdstuk 5 bevat namelijk de zinnen 'Hallo. Welkom in hoofdstuk 5, hoofdstuk 5 is een heel kort hoofdstuk'. Hierna wordt er over gegaan naar hoofdstuk 6. Nog een voorbeeld hiervan is dat er in hoofdstuk 28 alleen dikgedrukte woorden staan waaronder 'Help'. Er wordt hierna al snel over gegaan naar hoofdstuk 29. In hoofdstuk 29 wordt vermeld dat 28 voor Heer ridder Louis ook een onaangenaam hoofdstuk was.  

Op de achterkant staat dat Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe geschikt is voor kinderen van 8 jaar en ouder. Daarnaast bevat het boek avontuur, humor en fantasie. Aan deze kenmerken die aan het boek zijn gegeven is echt niets gelogen, het is een avontuurlijk boek vol fantasie en humor.

Recensie: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe - Myles Mcleod

Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Heer ridder Louis is de dapperste ridder van alle landen. Dapperder dan Heer ridder Cas uit het moeras van Wasdiestank. Dapperder dan Heer ridder Barbara uit de bergen van Hoochendroogh. En zelfs dapperder dan Heer ridder Gijs uit de draslanden van Datutgiet.
    Hij heeft dan ook al vele vijanden verslagen, van bloeddorstige draken, kwaardaardige kobolden tot aan wrede tovenaars. Maar als hij en zijn trouwe robothengst Rammelros eropuit worden gestuurd om de strijd aan te gaan met de Vrouwe uit Noot, is zelfs hij niet voorbereid op de chaos die volgt...
    Heer ridder Louis krijgt te maken met hardnekkige betoveringen en machtige magie (en aardappels...) én met de snode plannen van zijn binnenkort vijandigste aartsvijand: de Streepjesridder.
    (PS Er zijn geen aardappels gewond geraakt tijdens het schrijven van dit boek)

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Mocro Maffia - Marijn Schrijver & Wouter Laumans

  • Recensie: Vega Jane 2 - De waker

  • De leukste bovennatuurlijke series op Netflix

Zoek in artikelen