• onze waardering

Het geheim van de Schaduwgruw - Thomas Taylor RECENSIE

Recensie: Het geheim van de Schaduwgruw - Thomas Taylor

Op de avond dat de rest van de wereld Halloween viert, is het in Owee aan Zee Gruwelavond. Het verhaal van de Schaduwgruw wordt opgevoerd, een schaduwmonster dat de schaduwen van de bewoners zou stelen. Iedereen weet natuurlijk dat het verhaal nep is... toch?! Wanneer er nieuwe mensen opduiken in Owee aan Zee die zeggen Herbert te kennen, start er een reeks vreemde gebeurtenissen.

Het geheim van de Schaduwgruw is het derde avontuur over Herbert Citroen in Owee aan Zee, na Het geheim van de Malamander en Het geheim van Gargantis. In het tweede deel vinden Herbie en Violet een opwindheremietkreeft die ook in dit derde deel nog terugkomt. Het is niet per se nodig, maar wel zo leuk om de eerdere delen van Thomas Taylor te lezen voor je aan Het geheim van de Schaduwgruw begint.

Het verhaal gaat opnieuw over Herbert Citroen, de gevonden-voorwerper van het Grand Hotel Nautilus. Hij en zijn vriendin Violet zijn onafscheidelijk, maar helaas vertrouwd Violet de nieuwkomers niet, terwijl Herbert blij is met hun komst en meer van ze wil weten. Dit maakt hun vriendschap lastig. Zouden ze uit elkaar groeien, of is hun vriendschap sterker dan dat?

Violet - mijn allerbeste maatje in Owee aan Zee - heeft geen goede zomer achter de rug. Ze kwam hier vorig jaar hartje winter en sleepte mij prompt mee in twee - twee - kolossale avonturen, je bibbels zouden er hobbelig van worden als ik je daarover vertelde.

 

De schrijfstijl is opnieuw grappig en uitnodigend. Thomas Taylor schetst situaties op een manier waarop je het als lezer voor je ziet, maar maakt ook grappige opmerkingen. Toch is Het geheim van de Schaduwgruw ook spannend, meer dan de voorgaande delen. Een schaduwmonster dat de schaduwen van mensen kan stelen en ze zo als marionet kan gebruiken is tenslotte niets om luchtig over te doen! Hier moeten de lezers wel tegen kunnen, maar dit avontuur is spannend en ook weer leuk.

Het geheim van de Schaduwgruw van Thomas Taylor is een leuke en zeer welkome toevoeging aan de reeks die gaat over het leven van Herbert Citroen in Owee aan Zee.

Recensie: Het geheim van de Schaduwgruw - Thomas Taylor

Het geheim van de Schaduwgruw

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op Halloween is het in Owee aan Zee Gruwelavond. Jaarlijks wordt een oude legende verteld over een griezelige geest in een lantaarn die mensen hun schaduw wil afpakken.

    Dit jaar verzorgt een professioneel theatergezelschap de voorstelling. Na hun aankomst in het Grand Hotel Nautilus gebeuren er vreemde dingen. Inwoners verdwijnen op mysterieuze wijze.

    Kunnen Herbie en Violet hun verdwenen vrienden terugvinden? Weet de beroemde illusionist Caliastra meer over Herbies verleden? Is de Schaduwgruw alleen maar een oude legende?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Loki trailer eindelijk onthuld door Disney+

  • The Curry Guy Thai - Dan Toombs

  • De verdwenen walvis - Hannah Gold

Zoek in artikelen