• onze waardering

Undercover 2 - Ramkraak - Hugo Luijten RECENSIE

Recensie: Undercover 2 - Ramkraak - Hugo Luijten

Eigenlijk moet Bob Lemmens even een periode andere taken uitvoeren van zijn leidinggevenden, maar wanneer de undercoveragent die hij begeleidt verdwijnt heeft hij geen andere keuze dan toch undercover te gaan. Hij had echter niet verwacht oude bekenden tegen te komen bij deze opdracht.

Het verhaal van Undercover 2: Ramkraak zit goed in elkaar en is goed te volgen. Het is een logisch vervolg op het eerdere Undercover deel van Hugo Luijten maar is ook prima los te lezen. Het geheel speelt zich af voor het verhaal van de tv-serie Undercover maar een aantal bekende namen komen ook in Undercover 2: Ramkraak al voor. Zo speelt Ferry al een kleine rol en ook Nick is al in beeld. Dit zorgt voor kleine, leuke herkenningspunten voor wie de tv-serie al heeft gezien. Er is veel actie en spanning te vinden in het boek, er zijn weinig rustpunten in het verhaal. Hierdoor blijf je aan het lezen omdat je steeds weer wil weten hoe het verder zal gaan.

Het vertelperspectief wisselt af tussen verschillende personages, Bob natuurlijk, maar ook leidinggevende Nick en de undercoveragent die hij moet begeleiden. En daarnaast diverse personages van ‘de slechteriken’. Dit zorgt voor veel afwisseling in het verhaal, maar maakt het soms ook lastiger om te volgen waar je in het verhaal bent. Het is geen boek om vaak weg te leggen tussendoor want dan loop je het risico de draad van het verhaal enigszins kwijt te raken.

De schrijfstijl van Hugo Luijten in Undercover 2: Ramkraak is heel vergelijkbaar met de stijl van de tv-serie. Snel, veel actie en veel dialogen. Dit is wel een schrijfstijl die je prettig moet vinden om te lezen. Het helpt hierbij als je de tv-serie hebt gezien omdat je dan een beeld hebt bij de personages. Zonder dat beeld erbij is het niet de meest prettige schrijfstijl. Ook de stukken tekst in dialect geven een dubbel gevoel. Aan de ene kant geeft het een extra dimensie aan het verhaal en maakt het dat je je beter kunt inleven. Aan de andere kant maakt het het geheel wel iets minder leesbaar omdat je het echt even in gedachten (of hardop) moet uitspreken om duidelijk te krijgen wat er precies bedoeld wordt. Enige kennis van dialecten is daarbij ook wel noodzakelijk.

Samengevat is Undercover 2: Ramkraak een aangename thriller, zeker voor wie fan is van de tv-serie

Recensie: Undercover 2 - Ramkraak - Hugo Luijten

Undercover 2

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer bij een serie plofkraken een dode valt, is het aan undercoveragent Bob Lemmens om het vertrouwen van de daders te winnen en hen daarna uit te leveren. De opdracht lijkt eenvoudig voor een flik met zijn ervaring, tot een tienjarige jongen verdwijnt en de situatie dreigt uit te draaien in een bende-oorlog.

    Volgt Bob zijn instinct of de instructies van zijn teamleiders? En bovenal, kan hij nieuwe slachtoffers voorkomen?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Nachtster

  • Recensie: De beproeving

  • Nieuwe Simpsons voorspelling komt uit: Disney neemt Fox over

Zoek in artikelen