• onze waardering

Winter op Kreta - Eva de Wit RECENSIE

Recensie: Winter op Kreta - Eva de Wit

Barbara is modeontwerpster, maar wanneer er vervalsingen van haar kledinglijn op de markt komen, worden veel bestellingen geannuleerd. Het blijkt dat haar eigen vriend Norbert erachter zit, die ze ook nog eens op Curaçao tegenkomt met een andere vrouw. De roddelpers duikt er gelijk bovenop en Barbara besluit naar Kreta te vluchten. 

Eva de Wit heeft een heerlijke schrijfstijl met af en toe wat humor. Ze vertelt het verhaal luchtig en tijdens het lezen leef je compleet mee met hoofdpersonage Barbara. Haar moed, kracht en doorzettingsvermogen zijn bewonderenswaardig en je zou willen dat je net als haar reageert als je in dezelfde situatie terecht komt. 

Barbara heeft als personage heel veel pech en ook moet je je inhouden om af en toe niet met Winter op Kreta te gooien, als ze weer voor een vervelende situatie komt te staan. Zo krijg je direct een hekel aan haar overspelige ex, die alles voor zichzelf heeft geregeld om er zo vandoor te gaan met zijn minnares. En te vluchten naar Curaçao, terwijl hij Eva een rotstreek heeft geleverd. 

Het doet Barbara wel wat, maar toch lijkt ze er vrij snel overheen te stappen. Dat is net wat minder realistisch, maar natuurlijk wel nodig voor het verhaal. Het is ook knap dat ze positief blijft, ondanks alle zooi die ze achterlaat, zodra ze naar Kreta vertrekt.

Het leven op Kreta, beschrijft Eva de Wit fantastisch, alsof je er zelf ook een beetje bent en het gevoel hebt als figurant in je korte rokje op de achtergrond rond te lopen. De omschrijvingen van Kreta en de omgeving zijn gedetailleerd en zo ben je er echt bij. 

Winter op Kreta is een heerlijke feelgood. Het is een leuk en luchtig verhaal, met een positieve insteek een een tikkeltje romantiek. Barbara is een personage zoals je zelf zou willen zijn en je bewondert haar om haar doorzettingsvermogen. Een heerlijk verhaal om bij weg te zwijmelen met een klein beetje spanning en wat onverwachte twists.

Recensie: Winter op Kreta - Eva de Wit

Winter op Kreta

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (1 stem)
 • Omschrijving:

  Modeontwerpster Barbara besluit vanwege gedoe op haar werk een paar dagen eerder naar Curaçao te gaan om al aan haar vakantie te beginnen. Daar aangekomen ziet ze haar man Norbert met een andere vrouw. Tot overmaat van ramp komt ze erachter dat Norbert degene is die haar bedrijf dwarsboomt. Verlangend naar rust gaat ze naar Kreta, waar ze echter heel wat meer vindt.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

Gerelateerde artikelen

 • Ontmoet 'The Little Mermaid' live musical cast

 • Recensie: De knikkerverzamelaar

 • Winnen!!! DVD-box Hoe overleef ik... seizoen 1!

Zoek in artikelen