• onze waardering

#Happyfood - Laura Joosten RECENSIE

Recensie: #Happyfood - Laura Joosten

Nadat Laura een heftige periode achter de rug had begon ze met het eten van fastfood en kant-en-klaar maaltijden. Hierdoor ging haar mentale en fysieke gezondheid steeds verder achteruit. Tijdens een roadtrip naar Amerika kwam ze erachter dat ze het door al die slechte voeding alleen maar erger had gemaakt en ze was er helemaal klaar mee. Ze begon gezonder te koken, meer te bewegen en kreeg haar energie weer terug. Het mooie is dat dit kookboek #Happyfood hier uit voort gekomen is. Wil jij je zowel fysiek en mentaal ook weer beter gaan voelen? Ga dan eens aan de slag met #Happyfood!

Dit boek is geen dieetboek, maar een boek vol 'gezonde' en lekkere voeding. Laura zorgt voor de balans tussen lekker en gezond, want zonder af en toe eens wat ongezonds  hou je het gewoon niet vol. #Happyfood focust zich naast recepten ook op de invloed van bewegen en voeding op je mentale gezondheid én de invloed van je mentale gezondheid op jouw fysieke gesteldheid. Dit is een mooie en heldere intro over waarom je goed voor jezelf (mentaal & fysiek) moet zorgen.

Na deze introductie is het boek ingedeeld in ontbijt, lunch, diner, snacks en bijzondere gerechten. Lekker overzichtelijk en genoeg keuze, zo is er voor iedereen iets lekkers te vinden in #Happyfood. De look en feel van het boek is hip en jong en sluit aan bij de complete instafeeling. De #hashtag in de titel staat er natuurlijk niet voor niks. De foto's zijn absoluut Instagramwaardig en je krijgt meteen zin om aan de slag te gaan. 

De recepten zijn simpel en snel. Dit zorgt ervoor dat eigenlijk iedereen hiermee aan de slag kan. #Happyfood maakt lekker en gezond eten heel laagdrempelig. De ingrediënten kan je gewoon bij elke supermarkt kopen en je krijgt ook bij veel recepten de tip om dingen in te vriezen of te bewaren voor een later moment. Zo ben je stiekem al aan het 'food preppen'  zonder dat je het door hebt.

Healthy peanut pancakes

Ik maak zelf vaak als ontbijt bananen pannenkoeken, maar het is altijd leuk om te blijven variëren. Bananen pletten, alle ingrediënten er doorheen mixen en bakken maar! Deze versie met pindakaas erdoorheen was ontzettend lekker qua smaak, alleen qua structuur vond ik het wat droog. De ahornsiroop eroverheen is wel echt nodig om het echt lekker te maken. Er stond bij vermeld dat het voor 2 personen was en daarom heb ik gewoon de helft genomen voor 1 portie, werkt prima en ik ga zelf nog wat verder experimenteren met dit recept.

Kikkererwtencurry met spinazie

Een hele simpele curry die absoluut voedzaam is. Je hoeft bijna niets te snijden en kunt alles gewoon in de pan lekker laten inkoken. Wat rijst erbij en klaar! Qua smaak vond ik het niet super bijzonder, maar het is zeker een prima gerecht. Vooral het gemak spreekt mij (en waarschijnlijk veel anderen) aan. Na een lange dag heb je vaak geen zin om nog uren in de keuken te staan. Dit is daarom een top recept om voedzaam en snel te kunnen eten. 

#Happyfood geeft jou handvatten om in een handomdraai lekkere en gezonde gerechten klaar te maken. Het simpele en snelle zorgt ervoor dat dit een boek is, dat voor iedereen geschikt is. De recepten zijn hierdoor niet altijd mega culinair of spannend qua smaak, maar gezond zijn ze zeker. Het is fijn dat je in de intro meer mee krijgt over waarom het belangrijk is dat je gezond eet en beweegt. Je gehele mentale en fysieke gezondheid heeft er namelijk baat bij. Een mooi boek dat iedereen kan gebruiken als je goed voor jezelf wilt zorgen, niet te veel wilt nadenken en niet te lang in de keuken wilt staan

Recensie: #Happyfood - Laura Joosten

#Happyfood

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Iedereen kent het wel: een 'foggy brain' na een zware maaltijd, meer zin in ongezonde voeding bij stress, emo-eten... Ook ons brein ondervindt de gevolgen van ongezond eten met als gevolg een tekort aan voedingsstoffen.

    Klinisch psychologe Laura Joosten onderzocht de invloed van eten op het mentale welzijn nadat ze zelf door een donkere periode ging.
    Ze bundelde al haar ondervindingen in #Happyfood. Naast een toegankelijke wetenschappelijke uitleg en praktische tips & tricks, krijg je ook nog eens 50 heerlijke recepten die goed zijn voor je brein!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 15 boeken die je nog snel moet lezen voor de verfilming volgend jaar

  • Recensie: In naam van mijn moeder

  • The Host (Zielen)

Zoek in artikelen