• onze waardering

Stilte - Yrsa Sigurdardóttir RECENSIE

Recensie: Stilte - Yrsa Sigurdardóttir

Stilte is alweer het zesde deel van deze thriller-serie over Freyja en Huldar van Yrsa Sigurdardóttir. In dit deel krijgen Huldar en Freyja te maken met drie zaken die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. Zo werd er 11 jaar geleden een baby gestolen, waarna de draagmoeder dood werd teruggevonden. De baby zelf is nooit meer teruggevonden. 11 jaar later sterft er een meisje aan de mazelen, waarna haar vader op zoek gaat naar degene die haar besmet heeft. Tot slot vindt Huldar ook nog eens in een auto het stoffelijk overschot van een vrouw die in stukken is gesneden en waarvan het hoofd ontbreekt. Drie zaken die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken lijken te hebben, maar die toch een verband hebben. Het is aan Freyja en Huldar om alle puzzelstukjes in elkaar te passen en de dader te pakken te krijgen.

Stilte is weer een ontzettend goed boek in deze serie waarin we Freyja en Huldar volgen. Yrsa Sigurdardóttir weet de lezer vanaf de allereerste pagina in het verhaal mee te trekken. Het begint namelijk met een proloog waarin we lezen hoe de baby van twee mannen wordt gestolen. Dit is een intrigerend begin, waarna je heel benieuwd bent hoe het verhaal verder zal gaan. Vervolgens weet de auteur mysterie na mysterie te introduceren. We krijgen te maken met nog een dood kind én een in stukken gezaagd lijk. Als lezer probeer je samen met politieagent Huldar en psycholoog Freyja mee te puzzelen hoe dit precies in elkaar kan zitten. Het verhaal zit echter zo goed en doordacht in elkaar dat het bijna onmogelijk te raden is welke kant het plot op zal gaan. Dit is bijzonder knap gedaan van de auteur, want zelfs de doorgewinterde thrillerlezer zal niet alle twists in de gaten hebben!

Gedurende het hele boek zit je op het puntje van je stoel. Dit komt ook door de fijne schrijfstijl van Yrsa Sigurdardóttir. Ze schrijft namelijk ontzettend vlot, maar weet wel alle (gruwelijke) gebeurtenissen zo te omschrijven dat je het voor je ziet. Ook in dit deel speelt de relatie tussen Freyja en Huldar weer een belangrijke rol, naast de hoofdverhaallijn over de moordzaken. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen verder wil lezen hoe de moordzaak in elkaar steekt, maar ook hoe de relatie zich tussen Freyja en Huldar zal gaan ontwikkelen. Het is daarom aan te raden om eerst de andere delen in de serie te lezen voordat je aan Stilte begint. Ondanks dat het verhaal van Stilte prima op zichzelf te lezen is, zal het nog leuker zijn als je de hoofdpersonages al kent en hun persoonlijke verhaal beter begrjipt.

Stilte weet tot het einde toe te boeien en de verschillende twists en ontwikkelingen die Yrsa Sigurdardóttir in het boek verwerkt zijn ontzettend goed. Niet alleen zal je deze twists (waarschijnlijk) niet hebben zien aankomen, als ze eenmaal worden uitgelegd is het eigenlijk heel logisch. Het verhaal zit steengoed in elkaar en daardoor is dit een boek dat elke thrillerlezer zeker zal kunnen waarderen!

Yrsa Sigurdardóttir doet het weer: met Stilte heeft ze weer een steengoede thriller neergezet. Het verhaal zit fantastisch in elkaar met sterke plottwists, de personages zijn goed uitgewerkt en de schrijfstijl is ontzettend fijn. Kortom, deze serie is een aanrader voor elke thrillerliefhebber!

Recensie: Stilte - Yrsa Sigurdardóttir

Stilte

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Op een koude dag in Reykjavik verdwijnt een baby uit een kinderwagen. Op haar plek vindt de vader het lijkje van een ander kind. Het onderzoek naar de vermiste baby leidt al snel naar de draagmoeder. De dader van de verdwijning wordt echter niet gevonden, en de baby blijft spoorloos.
    Elf jaar later overlijdt een meisje aan het mazelenvirus. Haar vader gaat op zoek naar de drager van het virus om wraak te nemen voor de dood van zijn dochter. Ondertussen wordt in een ander deel van de stad in een verlaten auto het lichaam van een vrouw gevonden.
    Politieagent Huldar en kinderpsycholoog Freyja worden geconfronteerd met drie heel verschillende zaken, die met een onzichtbare draad met elkaar verbonden lijken te zijn. En alle drie de zaken worden omringd door een hoge muur van stilte.

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Het geheime boek van Flora Lea - Patti Callahan Henry

  • Gepakt!

  • Pathé geeft iedere dag een gratis film weg

Zoek in artikelen