• onze waardering

Hoeren en godinnen - Ingen Wagenaar RECENSIE

Recensie: Hoeren en godinnen - Ingen Wagenaar

In Hoeren en Godinnen neemt Ingen Wagenaar ons mee op een zoektocht naar het boek Undici Storie Della Vita waarin de Etrusken de gelijkwaardigheid van man en vrouw in elf pakkende verhalen beschrijven. Een stuitend gegeven voor de Grieken die hen uitroeien. De rooms-katholieke kerk moet er ook niets van weten.

Fee uit het Nederlandse Aerdenhout is een vrouwelijke afstammeling van de Etrusken die de opdracht in zich voelt om het Etrurische erfgoed in de openbaarheid te brengen. Het voert haar naar Italië waar ze een promotie onderzoek doet naar het leiderschap van de Etrusken. Daarbij speelt reïncarnatie een grote rol. De vrouwen uit haar voorgeslacht wijzen haar de weg met vage toespelingen waarmee ze zelf de weg naar het boek moet vinden In Perugia en omgeving, de thuishaven van de Etrusken.

Uiteindelijk zijn er drie mensen die haar op die zoektocht begeleiden Ze krijgen te maken met een tegenpool in de persoon van kardinaal-diaken die zijn kerk wil redden en daarbij afluisterapparatuur, spionage en geweld niet schuwt.

Een boek vol onverwachte wendingen met de liefde als dragende kracht. Liefde die realisme in de weg staat en uiteindelijk overwint. Een opwindende plot met sterke personages die elkaar uitdagen en versterken. Gebeurtenissen in hoog tempo met tal van onverwachte ontmoetingen. De Etrusken zijn niet meer, hun leer leeft voort. Mooi beschreven spanningen in relaties tussen sterke persoonlijkheden die elkaar afstoten en aantrekken. Wagenaar etaleert een groot inlevingsvermogen gepaard aan de gave om gedachten beeldend te verwoorden.

De dans van de liefde maakt vele bokkensprongen voordat het allemaal op z’n pootjes terecht komt. De wijsheid van de Etrusken was eeuwen lang niet besteed aan opvolgende volkeren. De tijd was er niet rijp voor. Hoeren en godinnen zoomt in op het rijpingsproces. De rol van man en vrouw zoals de Etrusken die zagen: gelijkwaardig maar absoluut niet gelijk. Daarvan vormen de liefdesscènes het bewijs. Het is aansprekend hoe de auteur het epos naar een einde draagt met een meesterlijke ontknoping.

Recensie: Hoeren en godinnen - Ingen Wagenaar

Hoeren en godinnen

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een zinderend verhaal over de zoektocht naar een Etruskische schat. Pas als de mensheid eraan toe is kan deze mystieke kennis geopenbaard worden. Het lijkt erop dat die tijd is gekomen. Hoofdpersoon Fee krijgt wonderlijke dromen en ingevingen en neemt de taak op zich. Tijdens haar zoektocht ontmoet zij eeuwenoude en nieuwe vrienden die zich verenigen om dit mystieke gedachtengoed veilig te stellen, want niet alleen de ravissante hoofdpersoon Fee en haar Italiaanse collega’s willen de schat vinden. Er zijn meerdere kapers op de kust. Een nieuwe fase breekt aan. Kan eeuwenoude kennis van een verdwenen volk een bijdrage leveren aan de grote transitie waar de wereld voor staat? Het moge duidelijk zijn. De boodschap moet geopenbaard worden. Wie zal hem vinden en wie krijg het laatste woord? Liefde, spanning en mystiek maken van deze spirituele thriller een ware page turner, waarbij eeuwen van generaties door elkaar lopen en elkaar kruisen in deze tijd om met hun boodschap mensen te ondersteunen in het ontwaken. De tijd is gekomen om te herinneren Ingen Wagenaar is een geboren verhalenverteller. Haar boeken hebben een sprankelende boodschap, ontroeren en raken je midden in het hart. Met haar verhalen en haar schilderijen inspireert Ingen mensen om het goeden van het oude mee te nemen en het nieuwe te omarmen. Vertrouwen, bewustwording en liefde is het motto van haar werk. In de wisselwerking met de ander wordt de inspiratie geboren. De dans van het leven. Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan is een spirituele thriller met een mystieke boodschap en Ingens tweede boek. Haar debuutroman De ziel, de rugzak en de zwarte koningin is een speels verhaal over de weg naar zelfverwerkelijking. Ingen heeft drie zonen, een zwarte koningin en ze woont en werkt in Breda.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

 • De beterweter – Marc-Uwe Kling

 • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

 • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

 • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

 • De 'Breaking Bad' film trailer is er

 • Van je familie moet je het hebben - Anna Thomas

 • De selectie voor het Cannes Film Festival 2017 is bekend

Zoek in artikelen