• onze waardering

Welkom in Ferry Lane - Nicola May RECENSIE

Recensie: Welkom in Ferry Lane - Nicola May

Kara woont al haar hele leven in Hartmouth in Cornwall, waar ze dicht bij haar vader en opa blijft. Ook al droomt ze van grotere dingen, ze wil hen niet in de steek laten en kiest liever voor zekerheid dan voor een onzekere toekomst. Wanneer ze erachter komt dat haar vriend vreemdgaat, besluit ze wat meer risico te nemen. Ze gaat de overige kamer van haar appartement als Airbnb kamer beschikbaar stellen. Met de gasten die komen, volgen ook uitdagingen en zelfs een heel bijzondere uitnodiging...

Welkom in Ferry Lane is het eerste boek in de Ferry Lane reeks van Nicola May, die je kunt kennen van haar bestseller serie Cockleberry Bay. Het verhaal gaat over de 33-jarige Kara. Ze houdt van routine en een rustig leven, maar toch verlangt ze naar meer. Na haar middelbareschooltijd heeft ze ervoor gekozen niet te gaan studeren en in Hartmouth te blijven bij haar vader. Haar passie ligt bij bloemen en ze werkt dan ook als bloemenverkoopster. Helaas is haar baas niet vriendelijk voor haar en waardeert deze niet hoe hard Kara voor haar werkt. Hierdoor zit de hoofdpersoon een beetje vast. Als lezer hoop je dat ze snel een beter leven krijgt, want het is naar om te lezen hoe ongelukkig ze eigenlijk is.

De hoofdpersoon van Welkom in Ferry Lane is Kara, maar er wordt ook vanuit andere personages geschreven. Hierdoor lees je soms stukjes die in eerste instantie niet heel duidelijk zijn, maar later logischer worden. Zo lees je bijvoorbeeld vanuit haar vader Joe, haar opa Harry, haar beste vriendin Star en de 25-jarige Billy die al jarenlang een oogje op Kara heeft. Het verhaal wordt hierdoor wat uitgebreider, maar niet overal komt dit het boek ten goede. Soms raak je het overzicht een beetje kwijt en niet alle extra stukjes voegen iets toe aan het grote geheel. Jammer, want het verhaal op zich is wel heel leuk!

Welkom in Ferry Lane van Nicola May leest lekker weg en door het feelgood aspect van het boek is het gemakkelijk om het binnen een paar dagen uit te hebben. Als lezer zie je Kara groeien en langzaam een weg in de wereld gaan vinden, die heel wat groter is dan alleen het Hartmouth wat haar zo vertrouwd is. Natuurlijk hoort in een boek als dit ook een romantische verhaallijn. Helaas is die niet bijzonder goed uitgewerkt en voelt het niet alsof er heel veel passie is vanuit Kara zelf. Dat is een minpuntje wat voorkomen had kunnen worden door hier iets meer tijd en uitwerking aan te geven.

Al met al is Welkom in Ferry Lane een lekkere feelgoodroman die je gemakkelijk tussendoor leest. Niet het allerbeste boek van Nicola May, maar toch maakt dit deel nieuwsgierig naar het tweede boek in de Ferry Lane serie: De sterrenhemel boven Ferry Lane, die over de beste vriendin van Kara gaat.

Recensie: Welkom in Ferry Lane - Nicola May

Ferry Lane 1 - Welkom in Ferry Lane

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van 'Welkom in Ferry Lane' het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent. 

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Spelen met vuur - Lina Bengtsdotter

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • Broer, moordenaar - Ellen Heijmerikx

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

Gerelateerde artikelen

  • Het verborgen paleis - Dinah Jefferies

  • Ik ga bij Japie wonen - Rindert Kromhout & Sandra Klaassen

  • Vijftig tinten vrij

Zoek in artikelen