• onze waardering

Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet - Dav Pilkey RECENSIE

Recensie: Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet - Dav Pilkey

De paarse plee heeft Sjors en Harold naar een vreemd, omgekeerd universum gebracht...

Daar merken ze twee dubbelgangers op...

Hun vijanden zijn er bovendien plots goedaardig geworden. En in de kantine ruikt het nu naar echt eten in plaats van naar vieze luiers.

Ondertussen zijn hun twee harige vrienden, Toontje en Sulu verdwenen...

Zullen ze worden teruggevonden in dit parallelle universum??

Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet is alweer het achtste Kapitein-Onderbroek-avontuur van Dav Pilkey, die we ook kennen als auteur van Dog Man. Pilkey creëert met dit achtste deel ook nu weer een heerlijke mix van absurde humor, fantasie en actie!

Deze graphic novel leest enorm vlot. De lay-out is dan ook ideaal hiervoor: korte stukken tekst bij hilarische kleurenillustraties! Het boek bestaat uit korte hoofdstukken (er zijn zelfs twee hoofdstukken die slechts uit 1 woord en 1 illustratie bestaan!). Zowel qua vorm als qua inhoud zit er ook nu weer heel wat humor in, zo doen de grootouders van Sjors en Harold mee in deze graphic novel. Ze mogen er optreden in een zelfgemaakt stripverhaal waarbij ze superhelden zijn die de wereld redden. In dit stripverhaal heten ze Boxerboy en Omoe Korset. Kinderen zullen dit vast en zeker een erg grappig verhaal vinden. Ook het tweede hoofdstuk, over maffe volwassenen, is werkelijk hilarisch! De zindelijkheidstraining wordt door Dav Pilkey compleet onderuit gehaald, volgens hem zijn volwassenen dan ook compleet 'gestoord'... Pilkey heeft een erg aparte en fantasievolle kijk op bepaalde zaken, die kinderen helemaal geweldig zullen vinden!

 

Het verhaal in Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet wordt dan regelmatig afgewisseld met enkele stripverhalen. Er zitten dus als het ware enkele strips verwerkt in het boek. Zo heet één van de strips:  'De duistere daden van Kapitein Blunderbroek' waarbij de gemene Sjors en Harold, de twee dubbelgangers uiteraard, meneer Krupp hynotiseerden en hem gebruikten om allerlei zaken voor hen te doen. Ga zeker op ontdekking naar de GEWELDIGE boomhut van Sjors en Harold...Je kijkt er je ogen uit!

Naast humor, komt er zeker en vast ook heel wat actie en spanning aan te pas in Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet. Dit kan je als lezer trouwens voor een groot deel zelf creëren, door de beroemde 'omsla-no-scoops' die Dav Pilkey ook in dit deel weer voorzien heeft. Via de tekeningen kan je zelf een korte animatiefilm creëren (in combinatie met je eigen geluidseffecten wordt dit dan ook geweldig!). Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet wordt zo interactief en zal op deze manier ook vele lezers weten te boeien!

In Amerika werden er ondertussen 14 delen uitgebracht in de Kapitein-Onderbroek-serie. Echte Kapitein-Onderbroek-fans hebben dus nog voldoende delen om naar uit te kijken! 

Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet is ideaal leesvoer voor kinderen vanaf 8 jaar!

Recensie: Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet - Dav Pilkey

Kapitein Onderbroek 8 - Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Harold en Sjors belanden in een parallel universum en nemen een paar ongenode gasten mee! Hoe komen ze daar nou weer van af?!

    Kapitein Onderbroek en de pedante plaaggeesten van de parallelle paarse plee-planeet is het achtste deel in de supergrappige graphicnovelserie van Dav Pilkey. Volledig in kleur, voor kinderen vanaf 8 jaar. Bekend van de succesvolle Netflix-serie en film.

    Sjors en Harold belanden in een parallel universum! Het verschil: daar zijn zij en Kapitein Onderbroek ineens de slechteriken, en is meneer Krupp een held. En als ze het dan eindelijk lukt om weer terug te keren naar hun eigen wereld, nemen ze per ongeluk een stel slechteriken mee. Die moeten natuurlijk teruggestuurd worden, maar hóé?!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Poldark Seizoen 2

  • Er is een nieuwe trailer van Ready Player One

  • Recensie: Omringd door psychopaten

Zoek in artikelen