• onze waardering

Layla - Colleen Hoover RECENSIE

Recensie: Layla - Colleen Hoover

Als Leeds en Layla nog maar een paar maanden samen zijn wordt hun hele leven omgegooid door een heftige gebeurtenis. Hierna moet Layla maanden revalideren, maar mentaal komt ze er niet helemaal meer bovenop en ze is niet langer de vrouw waar Leeds verliefd op werd. Leeds neemt haar mee naar de bed & breakfast waar ze elkaar ontmoetten, zodat ze samen tijd kunnen doorbrengen. Echter logeert Willow ook daar en Leeds voelt zich al snel erg tot haar aangetrokken. Maar terwijl hij haar beter leert kennen, stelt hij een wegzakkende Layla steeds meer achter. Wat is de beste keuze voor Leeds, wanneer zal hij zelf het gelukkigst zijn?

Layla begint bewust verwarrend met twee tijdlijnen. De ene tijdlijn vertelt over de huidige gebeurtenissen, waarin Leeds zijn verhaal vertelt aan een andere man. De tweede tijdlijn is dat verhaal, en dat begint helemaal bij toen Leeds en Layla elkaar ontmoetten. Je voelt al heel snel dat er iets vreemds aan de hand is. Waarom is die man daar? Waarom zit Layla boven terwijl Leeds hun levensverhaal op tafel legt? Door deze opzet zul je eigenlijk meteen het verhaal ingezogen worden.

Daarnaast is de schrijfstijl van Colleen Hoover heerlijk en sleept ze je in rap tempo door de gebeurtenissen heen. Ook wanneer er maar weinig gebeurt lijkt er door de schrijfstijl spanning in te zitten. Dit zeker wanneer je er eindelijk achter komt wat er precies aan de hand is en je een antwoord krijgt op (een deel van) al je vragen. En die antwoorden zul je met veel verbazing lezen.

Wat Layla ook interessant maakt is dat er niet zo veel personages in voorkomen, en al helemaal niet veel personages die ook echt een belangrijke rol spelen. Leeds, Layla en Willow zijn over de eerste driekwart van het verhaal eigenlijk de enigen waar je echt iets over te lezen krijgt. Wat dan wel jammer is, is dat er niet heel veel ontwikkeling in hun karakters zit. Dit komt natuurlijk ook omdat de tijdsspanne van het boek maar een week of 2 is, maar ook over de relatie van Leeds en Layla vóór het ongeluk krijg je minder mee. Dit had wel een oprechte toevoeging kunnen zijn, om de lezers de diepte van hun liefde beter te kunnen laten begrijpen.

Het einde kan je eigenlijk alleen maar heel erg spannend noemen. Door de tijdlijnen die bij elkaar komen heeft Colleen Hoover je helemaal klaargemaakt voor een spetterende laatste paar hoofdstukken, waar je eigenlijk alles weet en alleen nog maar hoopt dat er een prettig einde aan gemaakt wordt. Layla is, ondanks het paranormale aspect, een volwaardige roman waarbij je niet heel lang hoeft in te komen in het verhaal. De opzet van het verhaal, de schrijfstijl en het tempo maken dat je meteen niets anders meer wilt dan dit boek uitlezen.

Recensie: Layla - Colleen Hoover

Layla

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Colleen Hoover brengt met 'Layla' psychologische spanning op topniveau. Leeds is ervan overtuigd dat hij de rest van zijn leven met Layla zal zijn, maar dan belandt ze in het ziekenhuis met hersenletsel. Ze verandert zo dat hij zich niet meer met haar verbonden voelt. Dan ontmoet hij Willow en langzaam wordt hij verliefd op haar. Hiermee brengt hij echter Layla in gevaar. Hij moet kiezen, maar als hij de verkeerde keuze maakt, kan het voor hen alle drie verkeerd aflopen.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: High School Musical: The Musical - The Series

  • Young Adult top 5: januari

  • Op vakantie veilig online voor je favoriete boeken en films

Zoek in artikelen