• onze waardering

Een huis vol familie - Marja Visscher RECENSIE

Recensie: Een huis vol familie - Marja Visscher

Tijdens een verjaardag vraagt Caty aan haar zus Saskia of zij en haar man, als hen ooit wat zou overkomen, voor de kinderen zouden willen zorgen. Ze hebben zelfs een officieel document laten opmaken en zonder te twijfelen tekent Saskia het document. Zij zou zelf ook wensen dat Caty voor haar kinderen zorgt als er iets met hen zou gebeuren. Natuurlijk verwacht en hoop je dat zoiets nooit gebeurt, maar ze vindt het slim dat haar zus dit wilt vastleggen. Ze verwacht dat haar man Robert er net zo in staat en laat het luchtig voorbij gaan.

Diezelfde avond bespreekt ze het met Robert die er fel tegen blijkt te zijn. Hij begrijpt niet hoe ze hem buiten zo een belangrijke keuze heeft kunnen laten en hij geeft aan dat het naar zijn mening alles zou veranderen, hun relatie, de band met hun eigen kinderen, de financiën en eigenlijk hun hele leven. Die avond rijden Caty en haar man Menno terug naar huis en krijgen zij een dodelijk ongeluk. Hierdoor staat het leven van Saskia en Robert volledig op zijn kop. Hun ruzie over het opvangen van de kinderen is nog niet eens uitgesproken en ze krijgen de twee kleintjes daadwerkelijk bij hen thuis.

Een huis vol familie is een relatief simpel verhaal waarin er van alles op emotioneel vlak beschreven wordt. De gedachten en gevoelens van Saskia, die van Robert, maar ook de verhoudingen tussen hun eigen kinderen en die van Caty en Menno. Het leest soepel weg, maar in het begin zit er nog weinig diepgang in het boek. Naar mate Een huis vol familie vordert, lopen de emoties steeds verder op en kan je je eigenlijk met beide ouders identificeren. Het leven is ook een gekkenhuis als er familie of vrienden overlijden. Alleen het rouwproces is vaak al ingewikkeld genoeg. Daarnaast hou je van je partner, maar is zo een groot meningsverschil überhaupt wel te overbruggen? En wat als je eigen kinderen jaloers zijn op de aandacht die je de andere kinderen geeft? Deze frictie en het zoeken naar balans is de constante strijd in Een huis vol familie.

Ondanks dat je er even in moet komen is Een huis vol famile van Marja Visscher een boeiend boek over relatiedynamiek. Het is een onderwerp dat je vooral aanspreekt als je zelf kinderen hebt, omdat je jezelf dan echt goed kunt identificeren met (een van) de hoofdpersonen. Het begin van Een huis vol familie kabbelt een beetje voort, maar als de situatie volledig escaleert begin je te hopen op een positieve afloop. Je gaat zelf nadenken over hoe je hier me om zou gaan en of dit wel op te lossen valt. Een prima boek dat lekker wegleest en je absoluut aan het denken zet. 

Recensie: Een huis vol familie - Marja Visscher

Een huis vol familie

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Wanneer Saskia's zus overlijdt in 'Een huis vol familie' van Marja Visscher, neemt Saskia de zorg voor haar twee kinderen over, maar wie kan haar daarbij helpen?

    'Een huis vol familie' van Marja Visscher gaat over Saskia. Als haar zus Caty met haar man Menno een dodelijk auto-ongeval krijgt, komen hun kinderen van 4 en 2 jaar bij het gezin van Saskia en Robert. Saskia twijfelt geen moment om dit te doen, maar Robert heeft het er moeilijker mee dat hun leven zo plotseling verandert. Het zorgen voor de getraumatiseerde kinderen van haar zus valt Saskia erg zwaar. Kan ze dit wel aan?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Er wordt gewerkt aan een nieuwe 'Pippi Langkous' film

  • Zwanendans

  • Februari 2015: Als padden schreeuwen

Zoek in artikelen