• onze waardering

De Gevangene van Vallenia - Lynette Noni RECENSIE

Recensie: De Gevangene van Vallenia - Lynette Noni 

Lynette Noni's De Gevangene van Vallenia is het tweede deel in de super spannende Genezer-serie over de wereld van Evalon van deze Australische auteur. 

Kiva Meridan en Jaren hebben de Elementproeven overleefd. Kiva, voornamelijk door de hulp van Jaren en zijn magie. Wanneer ze er achter komt dat hij de kroonprins van Evalon is, de zoon van de huidig heersende koningin Ariane, voelt ze zich in de eerste instantie verraden. Maar aan de andere kant is ze ook verliefd op hem. Tweestrijd dus. Kiva gaat op zoek naar haar eigen familie, terwijl ze ondertussen vast zit in Vallenia, in het koninklijk paleis. Kiva moet zich wederom staande houden in een wereld van politieke spelletjes, intriges en geweld. 

Bij deel 1 De genezer van Zalindov gaf ik al aan dat dit een begin is van een serie met ontzettend veel potentie en ik had grote verwachtingen van deze serie. De gevangene van Vallenia maakt al deze verwachtingen zeker waar! Lynette Noni heeft een fijne vloeiende schrijfstijl, met een licht humoristische ondertoon. Ze neemt je makkelijk mee in de door haar gecreëerde wereld en al vanaf het begin weet je gewoon dat dit een super goed en spannend verhaal is. Evalon is een heftige wereld met rauwe wetten. Waar deel 1 zich voornamelijk in de gevangenis van Zalindov afspeelde, worden de situatie en de gebeurtenissen in de buitenwereld en in de hoofdstad Vallenia in De gevangene van Vallenia door Lynette Noni nu veel duidelijker beschreven. 

De personages zijn stuk voor stuk karaktervolle menselijke figuren en Lynette Noni beschrijft hun emoties en motivatie voor hun acties helder en met veel gevoel. Het pakt je en houdt de lezer geïnteresseerd. Vooral hoofdpersoon Kiva is complex en boeiend. Kiva is in naam vrij, maar kan het paleis niet uit. Van genezeres is ze nu de gevangene van Vallenia geworden. Door een slim spelletje te spelen komt ze weer in contact met haar broer Torell en haar zus Zuleeka, die in het verzet zitten. Maar ze kan niet onbevooroordeeld meedoen aan het verzet, die als wraak de huidige koninklijke familie wil vermoorden. Jaren is immers ook deel van die familie. Maar personen uit de respectievelijke families zijn niet wie ze voorgeven te zijn. De rol van prinses Mirryn, Jadens zus, is dubieus en die van haar eigen zus trouwens ook. Als Kiva er achter komt dat Zuleeka over duistere magische krachten beschikt en een magisch dolk bezit, Het Oog van de Goden, moet ze Jaren beschermen. Want ook Jaren bezit magie en het dolk kan magie vernietigen.  

Heersen over Evalon en twee families die hier om strijden, maar van binnenuit door personen uit hun eigen families worden verraden. Leugens, verraad en complete verwarring. Wat een heerlijk spannende mix is dat! Voor Kiva en voor Jaren een doolhof waar ze maar met moeite uit kunnen komen. Kiva krijgt het eerder door dan anderen, maar wederom komt ze in een positie terecht, waar ze misschien niet meer uit komt en dan zal alles verloren zijn. 

Lynette Noni schrijft naast haar eigen werk ook samen met auteur Sarah J. Maas en liefhebbers van deze laatste schrijfster zullen de boeken van Lynette Noni waarschijnlijk ook erg goed vinden. Achterin de limited edition van De gevangene van Vallenia staat dan ook een leuk interview tussen Lynette Noni en Sarah J. Maas over de Genezer-serie. 

De gevangene van Vallenia is het waardige vervolg op De genezer van Zalindov en Lynette Noni is zeker zelf als auteur ook in het verhaal gegroeid. Het verhaal van De gevangene van Vallenia loopt vloeiender dan deel 1 en de plotwendingen zijn verrassend! Ook nu eindigt dit deel weer met een spannende cliffhanger. Als lezer kun je niet wachten op deel 3! Fantasy van hoog niveau, dat alle elementen in zich heeft. Spanning, geweld, intriges, magie en liefde. Zondermeer dan ook 5 hartjes. 

Recensie: De Gevangene van Vallenia - Lynette Noni 

Genezer 2 - De gevangene van Vallenia

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Kiva Meridan heeft de Elementproeven overleefd. Na tien afschuwelijke jaren verruilt ze de tralies van Zalindov voor de stadsmuren van Vallenia. Nu ze haar vrijheid terug heeft kan ze zich richten op het doel waar ze al sinds haar arrestatie op zint: wraak. Om te beginnen moet ze binnen de rebellenbeweging op zoek naar haar broer Torell en haar zus Zuleeka, zodat ze kunnen terugeisen wat hun familie toebehoort: de troon van Evalon. Maar onder het wakend oog van kroonprins Jaren is het bijna onmogelijk om ongezien het paleis uit te komen – tot de avond van het rivierfestival.

    Dankzij een list van Torell en Zuleeka wordt Kiva met hen verenigd. Maar het weerzien is allesbehalve de hereniging waarop ze had gehoopt. Kiva’s loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld terwijl ze haar hart langzaam verliest aan de kroonprins. Om ook deze keer te overleven moet Kiva navigeren door een web van leugens, politieke spelletjes en intriges aan het hof. Kan ze voorkomen dat ze haar familie opnieuw kwijtraakt?

     

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Wat er niet meer is

  • Dit is wat we weten over The Summer I Turned Pretty seizoen 2

  • Recensie: Houtbewerking

Zoek in artikelen