• onze waardering

Monsterdonuts - Gianna Pollero RECENSIE

Recensie: Monsterdonuts - Gianna Pollero

Tess, een tienjarig meisje, heeft een zeer bijzondere hobby: ze is namelijk 'monsterjager'.
En hoe versla je monsters het best? Met allerlei lekkere donuts, cupcakes, taarten en koekjes uiteraard!
De lekkere gebakjes worden gemaakt door haar zus Danni, die de bakkerij openhoudt van hun ouders. Zij zijn namelijk vermist sinds ze op gevaarlijke monsterjacht gingen. Sindsdien jagen Tess en haar zus op verschillende monsters zoals sokkensnaaiers, struikelblokbeesten, snotneusreuzen, cyclopen...met de bedoeling ze terug te sturen naar waar ze vandaan komen.
Dan verschijnt plots meneer Harris. Hij is een lugubere cycloop die gek is op donuts en bovendien de premier wil vermoorden. Tijd voor de monsterjagers om in actie te schieten!

Monsterdonuts is het eerste deel in een nieuwe 'monsterlijke' serie van 3. Gianna Pollero, schreef met Monsterdonuts haar debuut, een hilarisch kinderboek vol avontuur, monsters en uiteraard...donuts. Pollero heeft een erg beschrijvende schrijfstijl die je doet watertanden: 'De stukken chocolade die als ijsschotsen uit de glanzende glazuurlaag staken...'. Ze kan als geen ander allerlei lekkernijen erg smakelijk voorstellen. 

De personages die in het boek voorkomen zijn bovendien fantastisch. Tess is voor haar leeftijd een erg dappere en pientere meid. Ze is de monsters steeds op een vernuftige manier te snel af.
Het idee voor het personage van meneer Harris komt trouwens van de dochter van Gianna Pollero. Meneer Harris is een intelligente cycloop, een groen monster met één geel oog dat dol is op geglazuurde donuts, maar vreselijk stinkt naar vieze poep en schimmelkaas! Wat een heerlijke fantasie! Tess en Danni krijgen bovendien de hulp van Max en Frank, twee andere 'monsterjagers'.

Gianna Pollero bezit niet alleen een geweldige fantasie, maar ze voegt heel wat humor toe aan Monsterdonuts. Wat dacht je bijvoorbeeld van donutkruimels met cyclopenspuug? Of van de Monstersorischool? Deze heerlijke humor komt overvloedig terug in Monsterdonuts.

De verhaallijn wordt verder uitgebreid als blijkt dat er een link is tussen meneer Harris en de verdwijning van de ouders van Tess en Danni. Pollero zorgt dus voor een boeiend en goed uitgewerkt verhaal waar kinderen zeker en vast enthousiast over zullen zijn!

Pollero voegt regelmatig gegevens van de monsterscanner toe aan het verhaal, zo kan je via een fiche meer bijzonderheden ontdekken over de monsters zoals hun leeftijd, hun sterke punten, hun zwakheden, waar ze wel en niet van houden en wat de beste manier is om ze te verdelgen. Een leuke afwisseling met de tekst van het verhaal. Het 'monsteroverzicht' achteraan in het boek is een leuke toegevoegde waarde en zullen kinderen zeker en vast waarderen.

Sarah Horne, illustrator van onder andere Hoe ik per ongeluk ridder werd, zorgt voor de prachtige zwart-wit illustraties. Ze weet de unieke persoonlijkheden van de monsters geweldig weer te geven. 

Kortom, Monsterdonuts is een hilarisch kinderboek voor echte zoetekauwen die dol zijn op een fantasievol avontuur, enge monsters en ...lekkere gebakjes! Leesplezier staat voorop in dit geweldig leuke boek voor kinderen vanaf 8 jaar! Benieuwd naar deel 2!!

Recensie: Monsterdonuts - Gianna Pollero

Monsterdonuts

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Weet je waar je monsters mee kunt verslaan? Met lekkere gebakjes, natuurlijk! De tienjarige Tess weet er alles van. Ze is namelijk een monsterjager, net als de rest van haar familie. Haar wapens? Explosieve cupcakes, taarten en koekjes, gebakken door haar zus Danni. Die kan geen enkele sokkensnaaier, vampiervleermuis of kleerkastkruiper weerstaan.
    Helaas staan de zussen er op dit moment alleen voor: hun ouders zijn twee jaar terug spoorloos verdwenen. Dan krijgen Danni en Tess te maken met meneer Harris. Deze enge cycloop is dol op donuts en is iets heel gevaarlijks van plan. Zou hij ook wat te maken hebben met de verdwijning van Tess' ouders…?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Dubbel geluk voor Zhong - Ina van der Beek

  • Zomervacht - Jaap Robben

  • Melodie van verlangen - Anne van der Valk

  • Slaves Dante 4 – Miriam Borgermans

  • Thuis - Mark Janssen

Gerelateerde artikelen

  • Kick-off: Leesclub leest Liever Lombok

  • Stel een verlanglijstje samen in jouw digitale boekenkast & WIN!

  • Het YouTube-boek van Heleen van Royen

Zoek in artikelen