• onze waardering

De sterrenhemel boven Ferry Lane - Nicola May RECENSIE

Recensie: De sterrenhemel boven Ferry Lane - Nicola May

Star is al sinds haar zestiende moeder en heeft alles over voor haar dochter. Toch is het tijd dat ze haar jongvolwassen Skye een beetje ruimte geeft. Dit geeft Star zelf ook de ruimte om wat meer voor zichzelf te doen - zoals iemand vinden waar ze haar leven mee kan delen.  Ze ontmoet Conor, die haar wel ziet zitten en waar ze veel plezier mee heeft. Toch lukt het haar niet om Jack te vergeten, met wie ze een dag vol passie heeft gehad, voor hij terugkeerde naar Amerika.

De sterrenhemel boven Ferry Lane is het vervolg op Welkom in Ferry Lane van Nicola May. De auteur kun je kennen van haar bestseller serie over Cockleberry Bay. Opnieuw zet de schrijfster een heerlijk dorp neer waar iedereen elkaar kent, maar ook om elkaar geeft en zich met elkaar bemoeit. Zo gaat dat nu eenmaal, dus het is niet vreemd om te merken dat dit in De sterrenhemel boven Ferry Lane net zo is. Kara, de hoofdpersoon uit het eerste boek, is de beste vriendin van Star en keert ook terug in dit deel. Niet alles is vanuit Star geschreven, maar ze is zeker de hoofdpersoon waarnaar alles terugkomt. Je begrijpt als lezer waarom Star de keuzes maakt die ze maakt en waar haar loyaliteit ligt. Dat maakt haar een leuk personage, al is ze wel wat gecompliceerder dan Kara.

Het boek van Nicola May zou natuurlijk niet compleet zijn als Jack niet terug zou keren. Ondanks dat Star het prima naar haar zin heeft met Conor, kan ze haar Amerikaanse vlam niet vergeten. Is het dan echte liefde? Helaas kan ze niet met hem in contact komen, maar dat betekent niet dat ze hem vergeten is. Als lezer vraag je je af of het nog goed komt en daardoor lees je erg snel. Je bent dan ook zo door De sterrenhemel boven Ferrry Lane heen.

Het eerste deel was iets minder leuk doordat Kara een wat ontevreden hoofdpersoon leek, terwijl Star een moeilijk leven heeft gehad en zich er kranig doorheen weet te slaan. Daardoor krijgt De sterrenhemel boven Ferry Lane van mij ook een hartje meer dan Welkom in Ferry Lane van Nicola May. Aan het einde van het boek is er nog een leuke toevoeging voor fans van de Cockleberry Bay reeks. Iets wat ons zeker nieuwsgierig maakt naar de gebeurtenissen in het derde en laatste deel: De regenboog naar Ferry Lane

Recensie: De sterrenhemel boven Ferry Lane - Nicola May

Ferry Lane 2 - De sterrenhemel boven Ferry Lane

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    'De sterrenhemel boven Ferry Lane' van Nicola May is het tweede deel van bestsellerauteur Nicola May's Ferry Lane-feelgoodserie.

    Toen Star, de hoofdpersoon in 'De sterrenhemel boven Ferry Lane' van Nicola May, op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven. Hoewel... Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus... 'De sterrenhemel boven Ferry Lane' van Nicola May is het tweede deel van de hilarische Ferry Lane-feelgoodserie.

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Het geschenk van Happiness - Holly Martin

  • De schaker en het meisje - Alex Reeve

  • Deze films en series worden bijna van Netflix verwijderd

Zoek in artikelen