• onze waardering

Ren, Rose, Ren - Dolly Parton & James Patterson RECENSIE

Recensie: Ren, Rose, Ren - Dolly Parton & James Patterson

AnnieLee is een rasechte country artiest die er op staat om het te gaan maken. Ze schrijft liedjes en maakt al muziek sinds ze het zich kan herinneren. Ze is naar Nashville gelift en als ze daar aankomt, gaat ze elke bar af om te kijken of ze mag optreden om zichzelf te bewijzen. AnnieLee is doortastend, eigenwijs en brutaal en ze mag al snel een keertje optreden. Haar talent wordt opgemerkt door het publiek in Nashville en als Ethan in de zaal zit is hij direct van slag door haar talent.

Ethan is muzikant en werkt samen met de country legende Ruthanna. Als Ethan haar overtuigd om een keer te komen kijken, is zij ook direct onder de indruk van AnnieLee. Ze neemt haar onder haar vleugels en probeert haar carrière naar een hoger niveau te tillen en haar te beschermen voor de harde country wereld. Ethan wordt door Ruthanna gepushed om met Annielee samen te werken en ondertussen een oogje in het zeil te houden. Hij merkt steeds vaker dat er vreemde dingen gebeuren en dat AnnieLee in gevaar is. Er komen steeds meer puzzelstukjes van haar verleden naar boven en er blijkt meer aan de hand te zijn dan AnnieLee vertelt. Doordat Ethan en AnnieLee veel tijd samen doorbrengen, begint er langzaam een romance te ontstaan die ze allebei ontkennen.

Ren, Rose, Ren neemt je helemaal mee in de country scene en laat je genieten van deze muzikale wereld. De spanning over het verleden van AnnieLee en de romantiek die opbloeit tussen haar en Ethan zorgen voor een fijne afwisseling, waardoor je geboeid blijft. De carrière van AnnieLee gaat wel té voortvarend en snel waardoor het verhaal soms onwerkelijk wordt. 

De titel is voor mij erg verwarrend: Ren, Rose, Ren. De achterflap noemt ook Rose in plaats van AnnieLee als hoofdpersoon, dit blijft een beetje gek. Het lijkt erop dat het een combinatie is tussen de hoofdpersoon AnnieLee en de schrijfster van de songteksten, Rose Mccord. Verder merk je goed dat het een vertaling is vanuit het Engels, sommige grappen en stukjes zijn soms wat letterlijk vertaald. 

Ren, Rose, Ren is een heerlijke roman van de country legende Dolly Parton. Je wordt meegenomen op avontuur in de country scene van Nashville. Het is geschreven als een lekkere doorlezer. Je wordt snel in het verhaal gezogen en de geheimen van AnnieLee zorgen ervoor dat je door wilt blijven lezen. Daarnaast blijf je nieuwsgierig naar hoe de romance tussen Ethan en AnnieLee zal aflopen. Laat de nieuwe nummers van Dolly door jouw speakers knallen terwijl je wegdroomt in de wereld van country!

Recensie: Ren, Rose, Ren - Dolly Parton & James Patterson

Ren, Rose, ren

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Nashville, America. De jonge Rose is liftend naar de muzikale hoofdstad gekomen, vastbesloten het te gaan maken als countryzangeres. Het blijkt een hard bestaan. Ze ontmoet de mysterieuze Ethan, die ze uit alle macht op afstand probeert te houden, en krijgt hulp van een gepensioneerde ster, waardoor er eindelijk deuren voor haar opengaan. Ethan begint steeds meer om haar te geven, maar vermoedt dat er veel leed schuilgaat achter haar hartverscheurende liedjes. Rose draagt een duister geheim mee uit haar verleden, dat ze koste wat het kost achter zich wil laten. Maar wat als het verleden haar inhaalt?

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

Gerelateerde artikelen

  • De 12 beste kostuum details uit TV series

  • De dag dat alles anders werd

  • Jaloers

Zoek in artikelen