• onze waardering

Het kamermeisje - Nita Prose RECENSIE

Recensie: Het kamermeisje - Nita Prose

Molly is heel trots op haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel. Sinds haar oma is overleden, is haar werk haar hele leven. Haar doel is om zonder dat de gasten het merken hun kamers spic en span achter te laten. Door haar wereldvreemdheid is ze echter een makkelijk slachtoffer om misbruik van te maken. Als ze een dode belangrijke gast in een hotelkamer vindt, is dat het begin van een grote nachtmerrie voor Molly.

Het verhaal van Het kamermeisje is een detective in een feelgood jasje. De combinatie van spanning, humor en zelfs romantiek maken het verhaal heerlijk om te lezen. Het verhaal zit goed in elkaar, er wordt voldoende achtergrondinformatie gegeven om de keuzes van Molly te begrijpen en te weten hoe haar leven tot nu toe is geweest. Ook al is dit gezien haar wereldvreemdheid en onvermogen sociale situaties in te schatten niet altijd gemakkelijk. Doordat deze achtergrondinfo verweven wordt als flashbacks door het verhaal in het heden, blijft het geheel leesbaar en zit er voldoende tempo in het verhaal. Ook rondom de mysterieuze dood van mr. Black wordt steeds een klein beetje informatie vrijgegeven zodat het tot het einde spannend blijft.

De personages in Het kamermeisje zijn goed uitgewerkt en neigen soms naar een karikatuur van zichzelf. Dit past echter heel goed binnen de stijl à la Agatha Christie van Het kamermeisje. Het is daarnaast ook één van de belangrijkste bronnen van humor binnen het verhaal. Naast de wat bijzondere denkwijze van Molly en bijbehorende humor. Door het lieve karakter van Molly en haar bereidheid anderen te helpen, sluit je haar meteen in je hart! Dat er mensen zijn die haar kwaad willen doen maakt je als lezer dan ook erg boos. Gelukkig zijn er genoeg mensen in het verhaal die haar willen helpen en samen met jou als lezer in team Molly zitten.

De schrijfstijl van Nita Prose is erg prettig leesbaar en toegankelijk voor een breed publiek. Het kost totaal geen moeite om in het verhaal te komen en te blijven. Ondanks dat Het kamermeisje haar debuutroman is, is het duidelijk dat Nita Prose ervaring heeft met schrijven en weet hoe een goed boek eruit ziet. Ze weet op levendige wijze het verhaal van Het kamermeisje te beschrijven zodat je het bijna als een film ziet. Door haar goede en heldere schrijfstijl kun je goed inleven in de situaties en meeleven met alle avonturen van Molly, zowel de positieve als de ongemakkelijke en zelfs ronduit nare situaties.

Samengevat is Het kamermeisje van Nita Prose een echte aanrader voor liefhebbers van detectives met een feelgood randje. Het heeft alle aspecten van een goed verhaal: humor, spanning en romantiek en leest lekker gemakkelijk weg.

Recensie: Het kamermeisje - Nita Prose

Het kamermeisje

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Het kamermeisje van Nita Prose gaat over Molly, een eenzame, wat zonderlinge en onopvallende jonge vrouw. Ze is geknipt voor haar werk als kamermeisje in het Regency Grand Hotel, waar ze de kussens opschudt en de vuiligheid, het stof en de geheimen van de gasten wegveegt. Echt níémand ziet haar staan. Letterlijk. Maar ze komt ongewild in de spotlights te staan wanneer ze Mr Black, een beruchte en steenrijke gast, dood in zijn bed aantreft. Zo wordt ze van onopvallend kamermeisje opeens hoofdverdachte in een moordzaak en belandt ze in een web van leugens. Hoe kan ze daar nog uit ontsnappen? Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar zal het op tijd zijn, vóór de moordenaar opnieuw toeslaat? 

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

 • Campinggasten – Liz Ouwens

 • Escape from a game 1: Het geheim van spookeiland - Dustin Brady

 • Liefde in het spel - Elena Armas

 • Voor altijd regen - Meke Levenga

Gerelateerde artikelen

 • Films die ons getraumatiseerd hebben als kind

 • Wat doet de cast van The Hills nu?

 • Ademloos - Amy Mcculloch

Zoek in artikelen