• onze waardering

Recept voor geluk - Saskia M.N. Oudshoorn RECENSIE

Recensie: Recept voor geluk - Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk is het eerste deel in de Geluk-serie. Eerder verscheen deze serie al als e-bookvariant, maar nu zijn de verhalen ook te vinden als fysieke boeken. Recept voor geluk gaat over de taartenbakster Liv. Ze werkt op dat moment in de keuken van een hotel. Daar heeft ze een behoorlijk handtastelijke baas en maakt veel te lange dagen. Als ze langs een vervallen winkelpand komt, besluit ze ervoor te gaan en haar eigen theezaak te beginnen. Alleen is haar vriend - Onno - helemaal niet blij met dit idee. 

Als een boek al start met de eerste zin waarin 'Onno krabde aan zijn kruis' staat, weet je dat het een hilarisch verhaal gaat worden. Saskia M.N. Oudshoorn heeft een heerlijk, vlotte schrijfstijl én met de korte hoofdstukken ga je als een trein door Recept voor geluk heen. Ze schrijft grappig, luchtig en vertelt heel erg herkenbaar. 

Zo kent iedereen wel iemand zoals Onno: een liefde die vroeger goed voor je leek, maar waarmee je op een bepaald moment uit elkaar groeit. Je moet om hem als personage lachen, maar je krijgt ook een gigantische hekel aan deze man die zich af en toe te goed voelt voor iedereen. Zijn ego is gigantisch en soms wil je Liv echt door elkaar rammelen, zodat ze inziet dat ze echt weg moet gaan bij deze arrogante gast.

Precies hierom is Liv een leuk personage, maar ook een beetje een mak lammetje. Ze luistert teveel naar haar vriend en kiest niet voor zichzelf. Als ze uiteindelijk toch haar eigen weg kiest, wordt Liv een leuker personage. Ze komt tot bloei en je krijgt veel meer respect voor haar.

Liv is vooral ook leuk omdat ze heerlijk klunzig is en zelfs van een grote puinhoop, een nog grotere puinhoop kan maken. Ook vind je alle recepten die in Recept voor geluk voorbij komen achterin het boek, zodat je zelf lekkernijen kunt gaan bakken. Denk aan een spinazie-ricottataart en een ananascake.

Recept voor geluk is een heerlijk verhaal met weinig diepgang, maar dat is absoluut niet erg want daardoor is het verhaal lekker luchtig en een heerlijke feelgood. Een puntje van kritiek: op de achterkant van het boek staat Liz en in het boek heet de hoofdpersoon Liv. Saskia MN Oudshoorn heeft een heerlijk verhaal gefabriceerd en gelukkig komen er nog twee van deze heerlijke boeken in de serie aan.

Recensie: Recept voor geluk - Saskia M.N. Oudshoorn

Geluk 1 - Recept voor geluk

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De jonge patissier Liv, hoofdpersoon in 'Recept van geluk' van Saskia M.N. Oudshoorn, werkt in de keuken van een grote hotelketen. Met haar opdringerige manager, de lange dagen en het eentonige werk is ze het helemaal zat. Als ze op een regenachtige middag met haar vriend langs een verwaarloosd winkelpand slentert, komt de droom van haar eigen patisserie weer in alle hevigheid terug – en nu gaat ze ervoor. De 'Geluk'-serie van Saskia M.N. Oudshoorn gaat over kansen grijpen of, als die er niet zijn, ze zelf creëren.

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Het genesisproject - Mascha Heijmans

 • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

 • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

 • Stromend graf - Robert Galbraith

 • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

 • Cast van Grease prequel Rise of the Pink Ladies bekend

 • Dit is geen vrouwenboek - Corina Koolen

 • Maart 2013: Miss Match

Zoek in artikelen