• onze waardering

Helemaal in love in Brightside Cove - Cathy Bramley RECENSIE

Recensie: Helemaal in love in Brightside Cove - Cathy Bramley

Nina heeft er altijd al van gedroomd een ster te worden. Helaas loopt haar carrière niet helemaal zoals gepland en na een paar blunders ontvlucht Nina Londen zodat ze kan ontsnappen aan de paparazzi. Ze vertrekt naar Brightside Cove in Devon en helpt een vriend bij het opstarten van zijn eigen bed en breakfast. Nina voelt zich al snel helemaal thuis, maar kan ze haar acteerdroom zomaar naast zich neer leggen?

Helemaal in love in Brightside Cove verscheen eerder als vier losse e-books. Het bundelen van deze e-books resulteert in een dikke paperback, maar door de fijne schrijfstijl heb je het boek zo uit. Cathy Bramley heeft een fijne schrijfstijl. Ze neemt je in Helemaal in love in Brightside Cove mee naar Devon en je ziet het plaatsje en het bed en breakfast helemaal voor je. Ondanks dat het een dikke pil is, leest het boek hierdoor als een trein.

Wanneer Nina een grote fout maakt en zich een tijd moet schuilhouden, besluit ze naar haar broer te gaan. Hier komt ze echter iemand tegen uit haar verleden die haar hulp goed kan gebruiken. Al aan het begin van het boek zit je helemaal in het verhaal en leef je helemaal met Nina mee. Nina is een sterke en vastberaden vrouw, die soms misschien een beetje impulsief kan zijn. Daarnaast is Nina een lief personage, iemand die graag voor een ander klaarstaat. Gedurende het verhaal zie je Nina veranderen en leert ze veel van de personen om haar heen. In het boek zie je mooie vriendschappen en opbloeiende liefdes ontstaan, waardoor je helemaal in het verhaal zit.

Helemaal in love in Brightside Cove is niet een luchtig verhaal met alleen maar rozengeur en maneschijn. Ook heftigere onderwerpen komen aan bod, bijvoorbeeld het verliezen van een kind. Ook door die moeilijkere momenten in het verhaal, leef je helemaal met de hoofdpersonen mee en kun je alleen maar hopen dat alles goed zal aflopen.

Daarnaast ben je natuurlijk benieuwd hoe het met Nina afloopt. Ze heeft het zo naar haar zin in Brightside Cove, dat de showbizz zijn aantrekkingskracht begint te verliezen. Kies Nina ervoor om terug te gaan naar haar acteercarrière of blijft ze in Brightside Cove?

Helemaal in love in Brightside Cove is een heerlijk boek, waarmee je alles om je heen helemaal vergeet. Een boek wat ook nog eens prima verfilmd zou kunnen worden.

Recensie: Helemaal in love in Brightside Cove - Cathy Bramley

Helemaal in love in Brightside Cove

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    De Londense Nina droomde altijd van een leven in de spotlights. Als haar personage in een tv-serie overlijdt en Nina in het nieuws komt met een paar blunders, slaat ze op de vlucht voor de paparazzi. Ze vertrekt naar Devon, waar ze een oude vriend ontmoet die wel wat hulp kan gebruiken bij het opstarten van zijn eigen bedrijf. Brightside Cove bevalt Nina wel, maar kan ze haar acteerdroom zomaar vergeten?

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De vrouw in het meer - Laura Lippman

  • Deze acteurs hebben tegenwoordig een normale baan

  • In Een Ogenblik - Linda Green

Zoek in artikelen