• onze waardering

Iets te verbergen - Elizabeth George RECENSIE

Recensie: Iets te verbergen - Elizabeth George

Wanneer rechercheur Bontempi na een ongeluk van de beademing wordt gehaald en komt te overlijden, onthult de autopsie een gewelddadige dood. Thomas Lynley wordt samen met Barbara Havers en Winston Nkata op de zaak gezet en komen uit bij een speciale taskforce binnen de Nigeriaanse gemeenschap van Noord-Londen. Rechercheur Bontempi blijkt hierbij betrokken te zijn. De jacht op de moordenaar opent deuren naar een, voor de rechercheurs onbekende, wereld van culturele verenigingen en tradities. Wat probeert de gemeenschap koste wat het kost verborgen te houden en wat is de rol van rechercheur Bontempi?

Wanneer je begint met Iets te verbergen kost het even tijd om in het verhaal te komen. Je maakt in de eerste hoofdstukken kennis met alle verschillende personages en je weet nog niet goed wat hun rol gaat zijn in het verhaal. Zo maak je kennis met fotograaf Deborah St. James en met de ouders en het zusje van Tani. Gedurende het verhaal leer je de personages steeds beter kennen en leer je steeds meer over hun achtergrond. Vooral het gezin van de Nigeriaanse Tani trekt je aandacht: zijn dictatoriale vader Abeo, zijn onderdanige moeder Monifa en zijn lieve zusje Simisola. Wat speelt er allemaal in dit gezin?

Het eerste deel van Iets te verbergen richt zich nog niet op de dood van de rechercheur, waar de flaptekst voornamelijk over gaat. Pas na ongeveer een kwart verschijnen rechercheurs Lynley, Havers en Nkata en kom je meer te weten over de identiteit van het moordslachtoffer. Het onderzoek van de rechercheurs leidt naar de wereld van de Nigeriaanse gemeenschap in Noord-Londen. Ze brengen controversiële praktijken aan het licht, die in delen van Nigeria worden geaccepteerd, maar die in Engeland illegaal zijn.

Hoewel het verhaal langzaam gaat, leest Iets te verbergen ontzettend vlot en is het moeilijk om het boek weg te leggen. Je bent steeds benieuwd naar de verloop van het verhaal en hoe het met bepaalde personages gaat. Elizabeth George weet je met die spannende verhaal continu te boeien, waardoor je deze dikke pil zo uit hebt gelezen!

Iets te verbergen is niet alleen een spannend verhaal. Het gaat namelijk ook over maatschappelijke problemen, waaronder mishandeling en genitale verminking van vrouwen. Je merkt dat Elizabeth George hier diepgaand onderzoek naar heeft gedaan voordat ze begon aan dit boek. Een indrukwekkend verhaal, wat je nog lang bij gaat blijven! 

Recensie: Iets te verbergen - Elizabeth George

Iets te verbergen

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (0 stemmen)
  • Omschrijving:

    Olivia Collins heeft drie maanden dood in haar huis gelegen. Haar buren in de gated community – een verzameling van voorbeeldige huizen, gras netjes gemaaid, de bewoners rijk en succesvol – zeggen geschokt te zijn, maar niemand van hen heeft opgemerkt dat ze haar al een tijdje niet hadden gezien. De politie stelt een onderzoek in waarbij langzaam maar zeker barsten in de façades verschijnen. Bovendien blijkt elk van de buren wel een reden te hebben om Olivia dood te wensen…

Meer info

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Op de rand van het niets

  • Standplaats Jeruzalem | Al Quds

  • Recensie: Irrational Man

Zoek in artikelen