• onze waardering

Liefde op bestelling - Marijke van den Elsen RECENSIE

Recensie: Liefde op bestelling - Marijke van den Elsen

Barbara is een succesvolle zakenvrouw en na haar vorige relatie heeft ze even geen zin meer in een relatie. Ze is ambitieus en werkt veel. Gelukkig zorgt haar beste vriendin Nicole ervoor dat Barbara af en toe ook ontspant, bijvoorbeeld met een wijntje op de bank. Ook haalt Nicole Barbara over om op valentijnsdag op een georganiseerde valentijnsdate te gaan. Uiteindelijk gaat Barbara overstag en ze heeft een heerlijke valentijnsdate met James. Ze is helemaal gecharmeerd door de knappe en geïnteresseerde James, maar dan komt ze erachter welk beroep hij heeft...

Liefde op bestelling is een kort verhaal, maar er gebeurt veel in het boek. Barbara is een aansprekend en herkenbaar hoofdpersonage. Na een stukgelopen liefde heeft ze zich op haar werk gestort en wil ze even geen ruimte maken voor de liefde. Wanneer ze zich door Nicole toch laat overhalen om op date te gaan, stelt ze zich toch open voor het avontuur. Barbara wordt verrast en de romance krijgt een wending. Barbara weet niet wat ze moet doen. Ze probeert haar gevoel te volgen en krijgt af en toe advies van haar beste vriendin. Door de beperkte omvang van het boek krijgen de personages niet heel veel diepgang, maar de auteur is er in ieder geval in geslaagd dat de lezer Barbara een beetje leert kennen. De andere personages blijven wat oppervlakkig.

Liefde op bestelling is uitgegeven door De Verhalenfabriek, onderdeel van uitgeverij De Crime Compagnie. De Verhalenfabriek geeft thrillers & feelgood e-books uit. De verhalen van deze uitgeverij zijn korter dan de meeste boeken, waardoor je ze in een middag of op een avond uit kunt leven. Eerder verschenen van De Verhalenfabriek: Onfortuinlijk Koekje van Marja West en Winternacht van Linda Jansma. Er zijn ook al enkele series van De Verhalenfabriek die je net als je favoriete Netflix-serie kunt bingereaden! 

Liefde op bestelling is het eerste feelgood verhaal dat auteur Marijke van den Elsen voor De Verhalenfabriek geschreven heeft. Marijke van den Elsen woont met haar gezin in de Verenigde Staten en heeft inmiddels al heel wat feelgood romans op haar naam staan. Ze heeft een toegankelijke schrijfstijl. Het verhaal is realistisch, grappig en romantisch, perfect voor een heerlijk avondje op de bank. 

Zoals vaak bij feelgood romans heeft ook dit verhaal een voorspelbaar einde, maar het is zeer vermakelijk verhaal. Liefde op bestelling is een origineel feelgood verhaal: James lijkt de ideale man en het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. De titel van het boek is goed bedacht bij het verhaal en bevat een diepere laag. De feelgood roman Liefde op bestelling is geen taalkundig pareltje, maar een heerlijk verhaal voor enkele uurtje vermaak. Een leuk boek als ontspanning voor even tussendoor.

Recensie: Liefde op bestelling - Marijke van den Elsen

Liefde op bestelling

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Barbara is een succesvolle zakenvrouw en werkt het liefst 24/7. Het laatste waar ze tijd voor heeft is een nieuwe liefde. Haar idee van een ideale avond uit is samen met haar beste vriendin Nicole op de bank hangen met een glas wijn en een pizza. Nicole weet Barbara over te halen om mee te doen met een door een datingsite georganiseerde valentijnsdate: een geheel verzorgde avond met de man van je dromen. De avond verloopt veel beter dan Barbara had verwacht, na een heerlijke avond en nacht met James zou ze hem graag vaker willen zien. Maar dan komt ze erachter wie haar date werkelijk is...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Genoeg gezegd – Karen Rose

 • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

 • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

 • Er komt een vervolg op de kerstfilm The Holiday!

 • Netflix trailer Harry & Meghan onthuld

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Hier zijn de Babysit Babes

 • Recensie: De kunst van het verdwijnen

 • Recensie: Mijn Onvergetelijke Ontvoerder

Zoek in artikelen