• onze waardering

De vrouwen van Oxford 2: De charmante schurk - Evie Dunmore RECENSIE

Recensie: De vrouwen van Oxford 2: De charmante schurk - Evie Dunmore

Lady Lucie Tedbury is leider van de suffragetebeweging. Ze heeft eindelijk genoeg geld bij elkaar gekregen om mede-eigenaar te worden van een van de grootste uitgeverijen van Londen. Haar doel: de uitgeverij bereiken om haar invloed in de strijd van de vrouwenrechten te vergroten. De enige persoon die haar succes in de weg staat, is haar oude aartsvijand Lord Tristan Ballentine. Hij is bereid een deel aan Lucie te verkopen, als hij één nacht met haar door mag brengen.

De charmante schurk is het tweede deel in Evie Dunmores De vrouwen van Oxford-serie. Deze historische en romantische serie volgt de levens en romantische beproevingen van een groep suffragettes in het Victoriaanse Engeland. In elk deel staat een ander personage centraal, waardoor de boeken ook prima los van elkaar zijn te lezen.  

Aan het begin van De charmante schurk kost het misschien even voor dat je precies door hebt waar het verhaal om draait. Als je eenmaal in het verhaal zit, kun je het boek niet meer wegleggen! De charmante schurk draait vooral om de spanning tussen Lucie en Tristan. Wat gaat Lucie doen? Kiest zij ervoor om één nacht met Tristan door te brengen? Waarom is Lucie zo fel in de strijd voor de vrouwenrechten?

Je leert Lucie en Tristan goed kennen in dit boek. Beide zijn fijne personages die je zeker kunt waarderen. Lucie is slim en heeft een krachtige persoonlijkheid. Ze is dapper en onafhankelijk, maar ook erg behulpzaam en staat graag voor een ander klaar. Ze is op jonge leeftijd het huis uit gegaan, na een ruzie met haar familie over haar politieke overtuigingen. Gedurende het verhaal leer je steeds meer over Lucie haar achtergrond en begin je haar steeds beter te begrijpen. Ook is het mooi hoe Tristan Lucie ziet. Hij hecht waarde aan haar idealisme, moed en kracht en respecteert Lucie zoals ze is.  De groep suffragettes is heel verschillend. Ze hebben allemaal verschillende leeftijden, achtergronden en posities, maar vormen een hechte gemeenschap.

Evie Dunmore heeft een fijne manier van schrijven en weet goed humor in het verhaal te brengen, bijvoorbeeld Lucie's afkeer van Tristan en Tristan's observaties. Daarnaast heeft Lucie's kat ook een leuke rol in De charmante schurk. Evie Dunmore heeft op een mooie manier een feministische boodschap in het boek verwerkt, de discussie over vrouwenrechten komt ook zeker aan bod in dit verhaal. 

Recensie: De vrouwen van Oxford 2: De charmante schurk - Evie Dunmore

De vrouwen van Oxford 2 - De charmante schurk

  • Onze waardering:

             
  • Members waardering:

    1  2  3  4  5 
    (1 stem)
  • Omschrijving:

    In De charmante schurk van Evie Dunmore, het tweede deel in de Vrouwen van Oxford-serie, ontdekt lady Lucie al snel dat in liefde en oorlog alles geoorloofd is. Voor de fans van Bridgerton.
     

    De charmante schurk, het tweede deel in Evie Dunmore’s onweerstaanbare serie De vrouwen van Oxford, is een heerlijk historisch verhaal met humor, vaart, veel plottwists en een sterke vrouwelijke hoofdpersoon. En het tweede deel is nog smeuïger dan het eerste!

    Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, heeft een plan: ze wil een uitgeverij kopen en die gebruiken voor een coup tegen het parlement. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen… Terwijl Lucie probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.

    De charmante schurk van Evie Dunmore is de perfecte historische roman om helemaal in te verdwijnen, voor alle Bridgerton-fans!

Meer info

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: The Curry Guy Easy

  • Nieuwe 'Lady and the Tramp' trailer mét de spaghetti scène

  • Recensie: De zeven zussen - Schaduw

Zoek in artikelen