• onze waardering

Hamley en de draak - Sandra J. Paul RECENSIE

Recensie: Hamley en de draak - Sandra J. Paul

Ken je het schattige, zwarte katje Hamley al? Samen met haar moeder en haar twee zusjes woont zij bij een gezin dat gek is op katten. De meeste katten begrijpen niets van de mensentaal, maar Hamley en haar moeder kunnen mensen wel verstaan en weten precies wat ze zeggen. In Hamley en de draak krijgt het gezin nieuwe buren. Zij zijn afkomstig uit China en toevallig is het de volgende dag Chinees Nieuwjaar. De nieuwe buren vertellen hierover, waaronder van alles over draken. Als Hamley is wakker wordt, is ze in het oude China en vindt ze een drakenei. De grote draak is ook op zoek naar dat ei...

Hamley en de draak is het vierde deel in de serie over kitten Hamley en is geschikt voor jonge kinderen. Er staan nog meer delen in de planning. Het boek is gedrukt met een grote letter en een heeft ruime bladspiegel, zodat kinderen vanaf zeven à acht jaar het zelf zouden moeten kunnen lezen. Het boek is speels opgezet, met geregeld pootafdrukjes in de kantlijn, het silhouet van een poes aan het begin van ieder hoofdstuk en een handvol illustraties in kleur waarin Hamley de hoofdrol speelt. Op de cover staat een ontzettend schattige afbeelding van een zwarte poesje in een drakenei.

Het verhaal zelf is lief en vertederend. Het is geschreven vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, Hamley. Zij is een sociaal katje en zou het liefst alle katten uit de buurt in huis halen zodat ze allemaal een warm plekje om te slapen hebben en voldoende te eten. Hamley is ook ontzettend nieuwsgierig. Ze luistert graag de gesprekken van haar mensen af en wil dan het liefst meer en nog meer weten. Dit, samen met het avontuur dat Hamley beleeft, maakt dat het boek ook nog informatief is voor de lezer. In Hamley en de draak steek je iets op over het Chinees Nieuwjaar en over draken in de Chinese cultuur. Hamley ontmoet een echte draak en dat is een klein beetje spannend, maar vooral heel interessant.

Sandra J. Paul is de auteur van de serie boeken over Hamley. Sandra schrijft boeken in uiteenlopende genres en daarmee voor alle leeftijden. Ze is tevens oprichter en uitgever van Hamley Books.

Hamley en de draak is in principe bedoeld om zelf te lezen, maar het is ook een leuk boek om aan je kind voor te lezen. De combinatie van een schattige hoofdpersoon en een leuk, maar niet te spannend avontuur, maakt het een boek dat aantrekkelijk is voor een grote groep kinderen.

Recensie: Hamley en de draak - Sandra J. Paul

Hamley, het avontuurlijke zwarte katje dat mensen verstaat - Hamley en de Draak

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  De baasjes van het zwarte katje Hamley krijgen bijzonder bezoek van Meizi, Viola's nieuwe vriendinnetje, dat uit China afkomstig is. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich in het oude China, waar ze een gigantisch drakenei vindt. Maar ook mama draak is ernaar op zoek ...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Breek me

 • Recensie: Peru - Hét kookboek

 • Oude liefde roest niet

Zoek in artikelen