• onze waardering

Emmy's tango - Heleen van den Hoven RECENSIE

Recensie: Emmy's tango - Heleen van den Hoven 

Emmy is wiskundelerares en al jaren vrijgezel. Moeder Grace en dochter Florence wonen bij haar in en samen hebben ze het heel gezellig. Toch vindt Florence dat het tijd wordt voor een man in het leven van Emmy. Samen maken ze een account aan voor Emmy op een datingapp. Emmy vindt dit eigenlijk verschrikkelijk, maar ze besluit het er toch op te wagen. Je weet nooit waar het toe kan leiden..

In Emmy's tango lopen verschillende verhaallijnen door elkaar en in de eerste hoofdstukken is het even zoeken wie wie is en hoe de personages met elkaar verbonden zijn. Het boek is geschreven vanuit diverse personages. De meeste zijn herkenbaar, maar er is ook een mysterieuze schrijver, deze hoofdstukken brengen extra spanning in het verhaal. Ook het perspectief van Grace valt op, omdat haar delen zijn geschreven als e-mails aan haarzelf. Het doet denken aan een dagboek, maar dan een moderne versie. Door het wisselend perspectief weet auteur Heleen van den Hoven de lezer nieuwsgierig te maken. 

Het boek draait vooral om de drie sterke vrouwen: Emmy, Grace en Florence. Emmy lijkt wat suffig als wiskundelerares op de middelbare school, maar ze probeert haar leerlingen op originele wijze bij de les te houden, door ze berekeningen te laten doen aan de hand van pizza's. Verder is Emmy groot liefhebber van de tango en daarnaast is ze zeer goed met algoritmes en brengt slimmigheden van grote bedrijven aan het licht, wat haar niet altijd in dank wordt afgenomen. Dit brengt zelfs gevaar met zich mee. De andere twee dames die een belangrijke rol spelen zijn Grace en Florence. Grace heeft Florence op jonge leeftijd gekregen en alleen opgevoed. Tijdens haar zwangerschap is Grace door haar familie verstoten, maar in Emmy heeft zij een vriendin en moeder tegelijk gevonden. 

Dit boek is deel 1 van Emmy's tango, een serie die uiteindelijk uit vier delen bestaat. Aan het eind van dit eerste deel ben je als lezer nieuwsgierig gemaakt en leven er veel vragen hoe dit verhaal zich zal vervolgen. Dit doet uitzien naar een volgend deel. Deze vierdelige serie is ook in één boek verschenen onder de titel Het tango algoritme.

Emmy's tango is een vloeiend en filmisch geschreven thriller, die gemakkelijk leest. Het wiskundige thema, de tango en het personage Emmy zijn origineel en maken deze thriller interessant. Er zit verrassing en mysterie in het verhaal, waardoor Emmy's tango een boeiende thriller is.

Recensie: Emmy's tango - Heleen van den Hoven 

Emmy's Tango #1

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Emmy's Tango is eerder verschenen als Het Tango algoritme bij De Crime Compagnie. DEEL 1 Zoek… en je zult gevonden worden Tot groot plezier van haar huisgenoten Grace en Florence behandelt wiskundelerares Emmy het zoeken naar een nieuwe danspartner als een wiskundig probleem. Ze besluiten Emmy, die dating-apps verschrikkelijk vindt, een handje te helpen. Ondertussen verbergen de vrouwen alle drie hun eigen geheim. Tot de aankoop van een paar dansschoenen de verkeerde mensen naar hun huis in Nieuwegein leidt…

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Mystery guest - Maren Stoffels

 • Het schoolplein - Michelle Frances

 • Toen ik jou zag - Mary Schoon

 • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

 • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: The Magnificent Seven

 • Near Dark - Brad Thor

 • Justin Bieber: Never Say Never

Zoek in artikelen