• onze waardering

Je moest eens weten - Gillian King RECENSIE

Recensie: Je moest eens weten - Gillian King

“Hij is alles wat ze zoekt in een man. Maar wat houdt hij verborgen?” “Je weet nooit wat iemand heeft meegemaakt”

Dit zijn heel goede omschrijvingen van het plot van Gillian King’s nieuwste boek: Je moest eens weten. De cover ziet er mooi uit, een zonsondergang aan het strand, met een geheimzinnige foto, waardoor je je fantasie al kunt gebruiken.

Het verhaal gaat over levensgenieter en vrije vogel Billy, die een nietszeggende baan heeft waar niemand haar ziet staan en waar haar nukkige en irritante baas Matthew haar constant Jilly noemt. Na een werktrip gaat ze toch anders over hem denken.

Vanaf het begin heb je begrip voor Billy en voel je met haar mee. Ze is een zelfstandige vrouw, een flapuit ook, op zoek naar de liefde, en ze weet niet goed wat ze met haar leven aan moet. Ze komt heel natuurlijk en normaal over, met al haar onzekerheden. Matthew is een workaholic, maar je voelt dat er meer speelt. Als blijkt dat ene Carmen ook haar verhaal gaat vertellen, is dat verrassend. In het begin heb je geen idee wie dat is, maar naarmate het verhaal vordert en er ook terugblikken zijn, wordt veel duidelijk. Door de wisselwerking van perspectieven en terugblikken blijft het verhaal boeiend en blijf je nieuwsgierig.

Carmen is behoorlijk egoïstisch, terwijl Matthew heel anders is dan je in het begin had gedacht: hij is helemaal niet gesloten en arrogant. Matthew is mijn favoriete personage geworden: zorgzaam, attent, met humor en hij gaat weer leven door zijn ontmoeting met Billy. Het zijn allemaal echte personages.

De schrijfstijl is wederom fijn, zoals we van Gillian King gewend zijn. Het leest fijn, is totaal niet ingewikkeld, en doordat je het verhaal vanuit verschillende perspectieven ziet, blijft het boeiend en blijf je nieuwsgierig naar het verloop en het einde. Het is een emotioneel, verdrietig verhaal, wat niet zwaar wordt verteld, terwijl er ook luchtige stukjes zijn. Romantiek is er uiteraard ook, kortom een Feelgood roman met diepgang. Het einde is goed uitgewerkt, alles komt bij elkaar.

Het is een erg mooi verhaal, met een heerlijke schrijfstijl en leuke personages. Ik was al fan van Gillian King na haar boek: Ik vergeet je niet (ook een aanrader), en ik ga zeker toekomstige (en eerder geschreven die ik nog niet allemaal heb gelezen) boeken van haar hand lezen. Dus als je in bent voor een goed opgebouwd en verrassend verhaal dat leest als een trein, met diepgang en personages die je in je hart sluit, is dit het boek voor jou.

Deze recensie is geschreven door Hilma Werff. 

Recensie: Je moest eens weten - Gillian King

Je moest eens weten

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (20 stemmen)
 • Omschrijving:

  Billy heeft het flierefluitersyndroom. Haar vriendinnen wonen samen, krijgen kinderen en hebben een indrukwekkende carrière. Maar Billy heeft geen huisje, boompje of beestje. Alleen een nietszeggende baan op een afdeling waar niemand haar ziet staan en directeur Matthew haar nog steeds Jilly noemt. Superirritant natuurlijk, dus waarom ze zich dan toch stiekem tot hem aangetrokken voelt is haar een raadsel. Matthew is tien jaar ouder, laat nooit iets los over zichzelf en is allesbehalve populair. Maar toch hééft hij iets.

  Nadat ze op een werktrip per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer zijn beland, krijgt Billy steeds meer gevoelens voor hem. Maar waarom probeert hij haar op afstand te houden? En waarom is zijn verleden zo’n verboden onderwerp? Tot overmaat van ramp duikt er ook nog iemand op die beweert meer over Matthew te weten…

   

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Winnen: Sims 4 Ecologisch Leven, Weerwolven en Eiland leven

 • Dit is Brandy als Cinderella in Disney's Descendants: The Rise of Red

 • Dit zijn de eerste beelden van 'To All The Boys' spin-off 'XO, Kitty'!

 • Officiële trailer Queen Charlotte: A Bridgerton Story is nu te zien!

 • Recensie: The Last of Us

Gerelateerde artikelen

 • Dit weten we tot nu toe over The Crown seizoen 4

 • Over vijf jaar - Rebecca Serle

 • Recensie: De vrouw met het rode haar

Zoek in artikelen