• onze waardering

Masterclass : Spiesjes - Julius Jaspers RECENSIE

Recensie: Masterclass : Spiesjes - Julius Jaspers

Het complete BBQ boek van Julius Jaspers is nog steeds mijn favoriete BBQ-boek. Handige recepten die voor iedereen met een fatsoenlijke barbecue te maken zijn. Dat er nu een tweede druk is, is absoluut terecht. Inmiddels zijn er nogal wat boeken verschenen van de hand van Julius, waarbij het me opvalt dat toch vaak in herhaling wordt gevallen. Dat is ook met Spiesjes weer het geval. Mocht je dus de BBQ bijbel of Het complete BBQ boek al in je bezit hebben, denk dan eerst eens na of dit boek nog wel een meerwaarde heeft.

Spiesjes is verschenen in een reeks Masterclass boekjes waartoe onder andere ook de boekjes BBQ en Groente op de BBQ van Julius Jaspers behoren, die eveneens worden aangekondigd als een compilatie van recepten, waaruit ik opmaak dat ze ook niet allemaal nieuw zijn.

Van het boek BBQ-Recepten voor op de Kamado, één van de vorige boeken van Julius Jaspers, begreep ik nog dat er een apart boek verscheen. Een kamado vergt immers wat extra vaardigheden én de mogelijkheden zijn enorm. Met Spiesjes heb ik dat minder. Wat mij betreft horen die gewoon thuis in ieder BBQ kookboek.

Natuurlijk staan er ook recepten die ik nog niet kende in dit nieuwe boekje van Julius Jaspers. Vanwege de fijne recepten die in de meeste gevallen goed maakbaar zijn, blijf ik ook fan en wanneer je een barbecue geeft voor wat grotere gezelschappen zijn Spiesjes een heel goed idee. Je kan er namelijk heel veel kanten mee op: vegetarisch, groenten, alle soorten vlees en vis en zelfs desserts. De hoeveelheden zijn eenvoudig aan te passen en combinaties zijn zo gemaakt.

Uiteraard ontkom je er bij een barbecueboek niet aan om ook wat recepten voor sauzen te geven. In Spiesjes zijn het er niet veel, maar ik zou ze zo allemaal maken bij mijn barbecue: Chimichurri, Gremolata, Hot sauce en (quick) Pindasaus, om er maar wat te noemen.

Ook wij genoten pas geleden weer van een barbecue waarbij we bewust wat verschillende Spiesjes maakten. Ook deze barbecue was weer een groot succes. Vind je het leuk om wat extra aandacht te besteden aan je barbecue, om zelf in de weer te zijn met groenten, vlees en vis en wat variatie aan te brengen dan is Spiesjes zeker de moeite waard. Hopelijk wordt het een mooie zomer!

Recensie: Masterclass : Spiesjes - Julius Jaspers

Masterclass - Spiesjes

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Dé reeks waar culinaire onderwerpen door specialisten wordt aangeboden.

  In Masterclass Spiesjes laat Julius Jaspers met 70 recepten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt voor dit onderwerp, vlees, vis, groente en alle combinaties. Hij geeft al zijn favoriete spiesjes prijs met daarbij de recepten van zijn favoriete condimenten. Masterclass Spiesjes biedt voor ieder wat wils!

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Verliefd in het voorjaar - Nora Roberts

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik jou was van Marijke Vos

 • Terschelling - Linda van Rijn

 • De nieuwe achternaam - Elena Ferrante

 • Schrikkeldag - Inge Spaan

Gerelateerde artikelen

 • Deze series zullen in 2020 eindigen

 • De 48 hoogst verwachte films van 2021

 • Recensie: Ibiza - land van liefde

Zoek in artikelen