• onze waardering

Verraderlijk spel - Nadine Barroso RECENSIE

Recensie: Verraderlijk spel - Nadine Barroso

Een verdwijning van een jongetje, Finn, in de Ardennen heeft heel veel overeenkomsten met een lopend onderzoek naar een moord in Nederland. Jasmine Ziani, stagiaire bij de politie, zorgde voor een doorbraak in de lopende zaak en mag meehelpen bij de recherche met het onderzoek en de vermissing van Finn. Kunnen ze Finn op tijd vinden en hebben ze te maken met een seriemoordenaar?  

Verraderlijk spel is een ontzettend spannende thriller. Nadine Barroso weet je ontzettend snel het verhaal in te trekken door middel van de proloog en de afwisseling van het verhaal tussen moeder Ella en recherche stagiaire Jasmine. Je weet gelijk dat er iets staat te gebeuren, maar je weet niet precies hoe of wat. Dit, samen met de korte hoofdstukken en opbouw hiervan, zorgt voor een snelle leesflow. Hierdoor is het boek ontzettend lastig weg te leggen en lees je het verhaal snel uit.   

Het plot is ontzettend goed in elkaar gezet. Verraderlijk spel is deels voorspelbaar maar hoe uiteindelijk alles met elkaar verbonden is, is werkelijk zo ontzettend goed uitgedacht dat je dit zeker niet had kunnen voorspellen. Deze plotwendingen zorgen voor nog meer spanning in het verhaal. De recherche, in samenwerking met de recherche uit België, doen hun uiterste best om te helpen in deze zaak. Een interessante samenwerking is die tussen stagiair Jasmine en rechercheur Stevens. Ze lijken elkaar niet geweldig te liggen maar ondanks dat lijkt de samenwerking tussen hen, het wederzijdse vertrouwen en respect alleen maar meer te groeien.  

Nadine Barroso heeft Verraderlijk spel, zoals hiervoor al benoemd, geschreven vanuit twee perspectieven, die van stagiaire Jasmine Ziani en die van Ella, moeder van Finn. Door het kiezen van deze twee personages ben je heel erg betrokken bij het onderzoek. Het zal zeker geen toeval zijn dat er twee vrouwen voor deze rol gekozen zijn. Beide personages hebben niet alles volledig onder controle maar laten zich daardoor niet uit het veld slaan. Ze laten zien hoe sterk ze zijn en zijn ontzettend belangrijk in de voortgang van het onderzoek en dus ook het verhaal.  

Al met al heeft Nadine Barroso met Verraderlijk spel een ontzettend goede en spannende thriller neergezet. Het verhaal is spannend van kaft tot kaft en ondanks de voorspelbaarheid hier en daar is de uiteindelijke ontknoping toch een verrassing voor de lezer. Om deze reden krijgt dit verhaal dan ook vijf hartjes.  

Recensie: Verraderlijk spel - Nadine Barroso

Verraderlijk spel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een jong slachtoffer wordt gevonden in het midden van een mysterieus stenenfiguur. De betekenis en toedracht van de gruwelijke moord blijven een raadsel. Jasmine Ziani, een ambitieuze stagiaire bij de recherche, bijt zich vast in deze zaak. Dan verdwijnt in de Ardennen de kleine Finn en wordt er een link gelegd met de eerste zaak. Speelt een seriemoordenaar een spelletje? En kunnen ze Finn nog redden voor het te laat is?

Meer info

Nieuwste artikelen

 • Harteloos - Elsie Silver

 • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

 • Hildes beloning - Marie Lamballe

 • You’d be home now - Kathleen Glasgow

 • Verboden te lezen - Paul van Loon

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Exit

 • Recensie: Cari Mora

 • Recensie: Levensbloed

Zoek in artikelen