• onze waardering

Foodtruck Fiësta - Saskia M.N. Oudshoorn RECENSIE

Recensie: Foodtruck Fiësta - Saskia M.N. Oudshoorn

In Foodtruck Fiësta gaat Bertina een nieuw avontuur aan. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Maar Bertina, ook wel Tinus, zet dit allemaal in de ijskast wanneer ze op Marktplaats haar droom vindt. Een foodtruck, een retro ijstruck waar ze mee kan rondtouren op verschillende foodtruckfestivals. Maar zo makkelijk gaat het allemaal niet... Pech onderweg, een grote miskoop en nieuwe ontmoetingen met Mats...

In Foodtruck Fiësta zijn de drie eerder uitgekomen delen samen gebundeld. Superfijn, zo heb je alle delen bij elkaar en kan je in een keer doorlezen. Want als je eenmaal begonnen bent en Tinus leert kennen wil je zo snel mogelijk weten hoe het samen met haar en Mats gaat aflopen.

Saskia M.N. Oudshoorn heeft er een geweldig, vrolijk boek van gemaakt. Liefde, verdriet en romantiek spatten er in de loop van het verhaal steeds meer vanaf. Ook serieuze onderwerpen, zoals scheiden, liefdesverdriet en lastige ouderrelaties komen aan bod.

In Foodtruck Fiësta maakt Tinus een enorme groei door. Ze kiest voor zichzelf, leert zich vanalles aan en doet dingen die ze eerder niet durfde.

Ook het leven van Mats ga je steeds beter leren kennen. Hij ontwikkelt zich van macho naar gevoelige man.

Het leuke aan Foodtruck Fiësta is dat het vanuit twee verschillende personen geschreven is. Zowel het verhaal van Tinus als Mats wordt verteld. Soms komt het voor dat je op precies hetzelfde moment vanuit twee perspectieven wordt meegenomen. Het kan zijn dat je daar even aan moet wennen, maar al gauw is het heel leuk om meteen te weten hoe de andere hoofdpersoon erover denkt.

Ook de andere personen leer je best goed kennen. Het wordt heel duidelijk gemaakt wie in de smaak valt en wie niet en dat is helemaal niet erg. Dat geeft een beetje sturing in het verhaal en zorgt ervoor dat het lekker leest!

Foodtruck Fiësta is niet persé een typisch zomerverhaal, ondanks het omslag dat wel doet vermoeden. Het draait natuurlijk wel om ijsjes, zoals op festivals en het leren van ijs maken maar dat maakt het hier niet een typisch zomerverhaal. Je kunt dit het hele jaar door lezen, maar met een ijsje erbij is het natuurlijk het leukste.

Kortom, lees Foodtruck Fiësta! Een superleuk boek waar je de hoofdpersonen goed leert kennen en je heel graag wilt weten hoe het met ze verder gaat. Ondanks dat je dit aan het eind van het boek wel te weten komt, is het jammer dat er niet nog meer delen in deze verhaallijn gaan verschijnen...

Recensie: Foodtruck Fiësta - Saskia M.N. Oudshoorn

Foodtruck Fiësta - Foodtruck Fiësta bundel

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk…

   

Meer info

Toegevoegd door:

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • Dit is best wel een episch liefdesverhaal - Kacen Callender

 • Offerkind - Rob Ruggenberg

 • Een blauwe vlinder zegt gedag

Zoek in artikelen