• onze waardering

Grimwoud - Nadia Shireen RECENSIE

Recensie: Grimwoud - Nadia Shireen

Ted en Nikkie zijn op de vlucht voor Prinses Poekie, nadat Ted per ongeluk haar staart heeft afgebeten. De broer en zus vluchten naar Grimwoud, ze hopen daar een vredig toevluchtsoord aan te treffen. Maar niets is minder waar, ze worden geconfronteerd met een stelende (en koppenafbijtende) adelaar, boombonkende eekhoorns en andere ongewone dieren. Maar als Prinses Poekie Ted en Nikkie opspoort, verenigen de dieren zich.

Grimwoud is het eerste deel een comedyserie. Als je het eerste deel voor je hebt liggen, doen de kleuren op de omslag en tekeningen bijna een beetje 'ouderwets' aan. De tekeningen in het boek zelf zijn niet in kleur. Het verhaal begint met een kaart, die volgens het bijschrift 'totaal nutteloos' is. Op de volgende pagina stelt Erik Dynamiet zich voor, een pissebed die regelmatig opduikt in het verhaal om zijn gedachten te delen. Dit zorgt voor een extra stukje humor. Al snel daarna maak je kennis met Ted en Nikkie, een broer en een zus die in de stad leven. Je leert ze al snel goed kennen: het enige wat Ted wil is een vriend en zich niet meer eenzaam voelen, het enige wat Nikkie wil is zorgen dat Ted veilig is.

Grimwoud bevat ook veel andere lieve, unieke personages, zoals bijvoorbeeld Bibi, die Ted een rondleiding geeft in Grimwoud. Ook bevat Grimwoud soms een beetje duistere humor, bijvoorbeeld wanneer een gigantische arend Binky's kop er af bijt.

Grimwoud is een boek dat je in één ruk uitleest. Niet alleen dankzij de humor die voorkomt in het verhaal, maar ook omdat je benieuwd bent hoe het afloopt. Vindt Ted een vriend zodat hij niet meer eenzaam is? En lukt het Nikkie om ervoor te zorgen dat Ted veilig is voor Prinses Poekie? Nadia Shireen heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor je door het boek heen vliegt. De tekst en tekeningen (die ook zijn gemaakt door Nadia Shireen) wisselen elkaar op een fijne manier af. Grimwoud is niet alleen een leuk boek om (vanaf ongeveer zeven jaar) zelf te lezen, maar ook erg leuk om voor te lezen! Een avontuurlijk en grappig verhaal over vriendschap en een plek vinden waar je je thuis voelt.  

Recensie: Grimwoud - Nadia Shireen

Grimwoud

 • Onze waardering:

           
 • Members waardering:

  1  2  3  4  5 
  (0 stemmen)
 • Omschrijving:

  Een grappige én hartverwarmende nieuwe serie voor jonge lezers

  Ontmoet de vosjes Tom en Nina, een broer en zus die op de vlucht zijn voor prinses Bella, de akeligste straatkat van de Grote Stad. Ze zoeken dekking in Grimwoud in de hoop rust te vinden in de natuur. Maar niets is minder waar! In Grimwoud krijgen ze te maken met toneelspelende eenden, rovende roofvogels, stampende konijnen en nog veel meer vreemde figuren. Grimwoud is... nou ja, apart. En wanneer prinses Bella Tom en Nina heeft opgespoord, zullen ze toch echt met de dieren van Grimwoud moeten samenwerken om haar te verslaan. Het wordt een race tegen de klok...

Meer info

Nieuwste artikelen

 • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

 • Juice - Heleen van Royen

 • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

 • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

Gerelateerde artikelen

 • Recensie: Zwart licht

 • Komt wel goed - Lars van der Werf

 • De huisgenoot - Elizabeth Day

Zoek in artikelen